Situacija povoljnija nego jutros, u gašenje uključen i helikopter

Požar koji je izbio u nedelju na brdu Kabao i danas gasi helikopter Vojske CG. Za razliku od jutros situacija je znatno bolja, jer je vjetar prestao i pod kontrolom je vatra.

-Direktoratu smo uputili poziv za pomoć jutros u 6 sati. Helikopter je stigao prije 15 minuta , napravio je do sada četiri naleta. Od jutros je situacija dosta bolja, jer je vjetar prestao da duva, tako da je trenutno pod kontrolom. Ako ostanu ovakvi vremenski uslovi, odnosno da nema vjetra, biće pozitivno za ishod ovog požara. Nama je najbitnije da je požar pod kontrolom pa ćemo probati da ga lokalizujemo, kazao je Ćirović.

Helikopter CG aktivan je na opožarenom području koje prijeti da pređe na Bunoviće i Bjelske Kruševice i nadamao se da će to on da presječe. Ekipe Službe zaštite i spasavanja konstantno dežuraju i dvije ekipe su ka Bunovićima, kazao je Ćirović.

Lokalna samouprava je u satalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spasavanja. Poslat je helikopter Vojske VG , koji nam pomaže u gašenju nepristupačnog terena, kazao je poptredsjednik Mirko Mustur.

-Juče popodne je bio veliki broj naleta. Trudićemo se da požar bude pod kontrolom i potpuno ga ugasimo. U komunikaciji smo i sa Direktoratom i helikopterskom jedinicom Vojske CG. Mi obilazimo teren. Požar je daleko od puteva, vozilima je sada nemoguća intervencija. Vatrogasna jedinica je sprema, ali i dobrovoljci kazao je Mustur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here