Цијене накнада за вртић остају исте и од 1. септембра

ЈПУ Наша радост неће мјењати цијене накнаде за боравак дјеце у вртићу током наредне школске године. Од 1. септембра почиње са радом и вртић на Савини.

Премда су актуелне иницијативе појединих вртића у Црној Гори да се повећа цијена за мјесечни боравак дјеце у предшколским установама, у Херцег Новом цијан остаје иста – 40 еура, казала је за ртхн директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић.

– Сматрамо да у оквиру накнаде од 40 еура, колико родитељи плаћају мјесечно, можемо још увијек да истолеришемо нагли скок цијена намирница. Што се нас тиче, и током наредне наставне године цијена остаје. Та одлука ће сада бићи упућена на сједницу Управног одбора, а потом и Министарству просвјете на сагласност. Заиста мислим да они неће имати ништа против да цијена остане иста, казала је директорица Живановић.

Фото: Тамара Живановић, директорица ЈПУ Наша радост

С првим данима септембра и нови објекат на Савини ће отворити врата малишанима. Ове године у ЈПУ Наша радост уписано је 1 165 предшколаца, а највећи број њих је у ВЈ Топла.

– Доћи ће до одређених промјена, почињемо рад од 1. септембра у новом објекту на Савини. Ту ћемо пребацити и јасличну групу из задужбине у Игалу. За простор задужбине имамо одређене планове, али је акциони план још увијек у изради. Највјероватније ће ту бити простор за продужени боравак дјеце школског узраста.

Како би помогли родитељима покушаће да организују и превоз дјеце од школа до задужбине у Игалу.  

– То је добра идеја јер бисмо на тај начин помогли родитељима, али и растеретили школе, макар у ужем дијелу града. Сада се трудимо даље да видимо како ћемо наћи људе добре воље који ће нам помоћи да купимо минибус, казала је директорица Живановић.

Због љетњег распуста тренутно раде двије васпитне јединице – на Топлој и у Игалу, у којима борави око 100 дјеце.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here