Новинари из Словеније импресионирани црногорском природом

Foto: NTOCG

Национална туристичка организација Црне Горе, у оквиру промотивних активности на тржишту Словеније, домаћин је представницима познатих медија из Словеније, који бораве у Црној Гори од 24. до 27. јуна.

Како је саопштено из НТОЦГ, ријеч је о представницима еминентних медија из Словеније: Вечер медији, Репортер, Siol.net и Приморске новице, који су кроз активности предвиђене програмом путовања представили својој публици природне љепоте и чари приморја Црне Горе.

Новинарка дневних новина Вечер медији, Вида Божићко је похвалила гостољубивост црногорског народа, који су их веома срдачно дочекали и угостили.

-Учинили су да се сви осјећамо као код куће и на томе сам им итекако захвална. Осим тога наш програм путовања је био изузетно богат и у претходна два дана смо обишли бројна мјеста на приморју, казала је Божићко.

Новинари из Словеније су претходних дана имали прилику да обиђу Херцег Нови, Тиват, Бар и Будву гдје су уживали у панорамском посматрању, као и Котор који је због јединствене комбинације средњовјековне атмосфере, невјероватне архитектуре и природних љепота изазвао позитивне импресије.

-Оно што је дефинитивно на мене оставило посебан утисак јесте крстарење Бококоторским заливом, током којег смо посјетили очаравајућа мјеста. Кристално море, природа која одузима дах, богата понуда и великодушност мјештана је оно што ме привлачи да поново посјетим црногорско приморје, поручила је Божићко.

Представници познатих медија су имали прилику да обиђу и село Годиње, те уживали у укусима домаћег сира, пршута, као и дегустацији вина у винарији Гарнет. Новинар недјељника Репортер, Марко Медвешек је одушевљен занимљивом историјом овог мјеста.

-Одушевљен сам свим градовима на приморју које смо обишли у претходна два дана, а посебно природним љепотама Котора и занимљивом историјом Пераста. Такође, на мене је најјачи утисак оставило фантастично село Годиње гдје смо дегустирали домаће локално вино. То мјесто које представља комбинацију прошлог времена и природних љепота ме једноставно мами, могао бих тамо да живим сам, поручио је Медвешек.

Поред НТОЦГ, подршку у организацији посјете медија из Словеније, дале су и локалне туристичке организације Бара, Будве, Тивта, Котора и Херцег Новог, „Будванска ривијера“, „Луштица бej“ као и стратешки партнери НТОЦГ „Montenegro car“ и „ Air Montenegro“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here