Вечерас и сутра на „Скалама“ сајам добре музике

Музички фестивал „Скале“, који је отворен синоћ наступом Саше Матића и Милице Павловић, окупиће вечерас у Игалу музичке наде региона. Иако представља ренесансу некадашњег фестивала „Сунчане скале“, манифестација ове године нема такмичарски карактер.

Вечерас и сутра на програму су ревијалне вечери, на којима ће 42 извођача премијерно представити нумере.

На конференцији за медије у Институту Игало директор фестивала Данијел Алибабић је казао да су фестивали значајни за музичаре и публику. Додао да му је и драго да су се “Скале” вратиле у Херцег Нови.

–  Мислим да су фестивали јако значајни за све, посебно послије овог периода иза нас, обиљеженог короном, тако да сви једва чекамо да се нешто дешава на том музичком пољу. Испред “Адриа тима” похвалио бих и Радио С, који је на крају одабрао композиције које заиста имају ту љетну ноту, мислим да ће овај фестивал изњедрити много хитова и то је оно што треба све нас да радује – навео је он.

Алибабић вјерује да ће наступи бити спектакуларни, да ће публика уживати у њима, као и у ревијалном дијелу.

Према ријечима члана Умјетничког одбора, Ђорђа Давида, умјетници су сујетни због чега је заправо добра одлука да такмичарски карактер буде угашен.

– Фестивал анимира младе снаге, које су итекако јаке и битне у цијелој причи, али и ону браншу која се назива људи средњих година, који имају мало дуже и озбиљније каријере, као што су Жељко Васић, Јелена Томашевић, Ана Станић. Мислим да је ово јако добар сајам музике, сусрет „класике“ и онога што је „њу ејџ“ – наводи он.

Давид сматра да је збуњијући потез да манифестација, декларисана као фестивал поп музике, започне концертом Матића и Павловићеве, који су, како је казао, класични представници народне.

Чланица умјетничког одбора фестивала, естрадна умјетница Елена Ристеска је казала да су пристигле такмичарске композиције модерне и блиске ономе што ради.

– Ове године неће бити побједника, али се надам се да ће од идуће бити бар Гран При, можда за најљепшу пјесму фестивала. Ипак, добро је што ове године имамо добру промоцију. Једва чекам да видим визуелни  дио – поручила је Ристеска.

За естрадног умјетника из БиХ, младог Стјепана Јелице, који наступа под именом Албино, фестивал је одличан повод да први пут дође у Херцег Нови.

– Једва чекам да чујем остале извођаче и да представим своју пјесму. На фестивалу има доста квалитетног материјала, те су овакви догађаји заиста афирмативни за младе извођаче. Надам се да ћемо сви заједно уживати и добро се забавити – казао је Албино.

Како је казала Сара Јовановић, познатија као Сара Јо, музичари се радују љету и прилици да наступају, посебно након периода короне, када је музичка сцена утихнула.

– Једва смо дочекали овакву прилику, велику бину, гдје можемо на добар начин да се представимо публици. Мислим да су овакви догађаји преко потребни, поготово млађим генерацијама, јер је у реду представити се криз синглове, спотове, интервијуе, али извођача је најбоље видјети уживо – казала је она.

Након ревијалне вечери услиједиће концерти Саре Јо, Ангелине и Расте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here