Из Управе полиције апелују на поштовање саобраћајних прописа

Из Управе полиције обавјештавају да и поред појачаног присуства саобраћајне полиције на путним правцима, превентивних активности, као и појачаних контрола учесника у саобраћају, један број возача и даље не поштује саобраћајне прописе, чинећи најтеже прекршаје.

Само током претходног викенда, у Црној Гори се догодило 49 саобраћајних незгода, у којима су три лица су задобила тешке тјелесне повреде, 21 лице лаке тјелесне повреде, док су нажалост, двије особе смртно страдале.

Због почињених прекршаја, у протеклих три дана, од стране саобраћајне полиције, санкционисано је чак 1.259 возача.

Како наводе, оно што и даље забрињава је, да је сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима и Закону о прекршајима, чак 43 возача искључено из саобраћаја, лишено слободе и приведено надлежним судовима на даљи поступак и одлучивање, због почињених најтежих саобраћајних прекршаја. 

Још једном апелују на родитеље да категорији младих возача (возач до 24 године), скрену пажњу на обазриву вожњу, поштовање саобраћајних прописа и безбједно и сигурно управљање возилом.

Управа полиције ће и у наредном периоду у оквиру реалних могућности, настојати да кроз појачано присуство својих службеника, превентивним али и репресивним активностима, допринесе смањењу броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, али још једном апелујемо на све возаче, да одговорним и стрпљивим понашањем, поштујући саобраћајне прописе, допринесу својој, безбједности својих сапутника, као и укупној безбједности у саобраћају и смањењу броја незгода са најтежим посљедицама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here