Пред младима Херцег Новог и Ивањице бројне активности и јача сарадња

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови и Канцеларија за младе Општине Ивањица сарађиваће убудуће првенствено на пољу запошљавања младих, еколошког активизма и сарадње образовних установа два града, саопштено је на састанку који је данас одржан у згради херцегновске локалне самоуправе.

Сарадња са Канцеларијом за младе Општине Ивањица требало би у наредном периоду да резултира учешћем ученика Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ на Еко кампу који ће бити одржан на планини Голија у августу, један је од начелних договора са састанка.

Поред секретарке за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ане Замбелић Пиштало, састанку са координатором и волонтерима Канцеларије за младе Ивањица присуствовали су представници Црвеног крста Херцег Нови, Факултета за менаџмент Херцег Нови, као и школског парламента СМШ “Иван Горан Ковачић”. Размијењена су искуства и резултати у области омладинске политике, а посебан акценат стављен је на проблематику у области запошљавања младих.

– Желимо да се наши млади упознају са вршњацима из региона, да угостимо омладину Херцег Новог код нас. Заиста имамо доста сличних интересовања и планова које ћемо у будућности реализовати, на обострано задовољство, поручио је Иван Стаменић, координатор Канцеларије за младе Ивањица и члан Националне асоцијације канцеларија за младе у Србији.

Како је истакао, широк је спектар могућности за сарадњу школских установа два града.

Павле Ђуровић, предсједник Школског парламента СМШ Иван Горан Ковачић, казао је да су на састанку  разматране различите теме у циљу остваривања даље сарадње између двије Општине, како би млади имали више прилика да остваре своје капацитете и да испуне неке своје цијеве.

– Конкретно је договорена сардања о учествовању у Еколошком кампу на Голији у Општини Ивањица а и такође у даљој будућности ће се разматрати акције које би биле одржане у оба града, казао је Ђуровић који сматра да је на младима да се активирају и скористе шансе.

Учесници састанка сагласили су се да је сарадња треба да се развија у правцу креирања пројеката који се тичу волонтеризма, подстицања запошљавања младих, подршке младим талентима, информисања и едукције, рада са осјетљивим групама и активног укључивања младих у живот. Закључак је да заједнички рад, размјена добрих пракси и искустава засигурно може допринијети развоју локалних омладинских политика, те у крајњем утицати на побољшање квалитета живота младих људи и обогаћивање њихових искустава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here