Службеници полиције желе транспарентно функционисање Синдиката

Незадовољни начином функционисања и вођења Синдиката Управе полиције, полицијски службеници организовали су данас протест, како би предсједнику Младену Шушкавчевићу поручили да напусти функцију, јер 4500 полицајаца не смију бити таоци његове воље.

У Загоричу се окупио велики број службеника, а члан ГО Синдиката полиције и предсједник Синдикалне организације Граничне полиције Херцег Нови Игор Рмандић прича за РТХН да су били присутни полицајци из свих градова Црне Горе.

Протест чланова Синдиката полиције

– Основна порука са скупа је да желимо другачије функционисање Синдиката, који ће бити окренут члановима, а не личним интересима појединаца. Захтјевамо транспарентнији рад Синдиката, односно јасније финансијско функционисање, да у сваком моменту знамо гдје се одливају велика новчана средства која издвајамо за Синдикат, у износу од 4% на нивоу мјесечне зараде – наводи он.

Службеници полиције замјерају руководству Синдиката, односно Шушкавчевићу на неажурности и пасивности када су смањиване плате полицајцима у више наврата.

Члан ГО Синдиката полиције и предсједник СО Граничне полиције Херцег Нови, Игор Рмандић

– Основни захтјев је смјена предсједника, јер сматрамо да са њим на челу Синдикат не може да иде напријед, јер је он лично оптерећен великим бројем афера и хипотека које вуче из прошлости. Упутили смо му захтјев да се обрати на скупу и прими делегацију незадовољних службеника. Међутим, он је то одбио, просто не појавивши се у канцеларијама и свом радном мјесту, иако је био у Подгорици – казао је Рмандић.

Шушкавчевић, како Рмандић истиче, не жели никакав договор, већ се брани ћутањем, али петицију за његову смјену потписало је преко 1500 службеника.

– Петицују су потписивали искључиво полицијски службеници, чланови и они који су се искључили из Синдиката незадовољни радом предсједника – казао је он.

План за наредне кораке по стоји, али Рмандић није желио да открива детаље.

Службеници Полиције позвали су тужилаштво и друге државне органе да што хитније почну контролу рада Синдиката Управе полиције и испитају бројне наводе о злоупотребама.

Члан ГО Синдиката полиције и предсједник СО Граничне полиције Херцег Нови, Игор Рмандић биће гост у емисији „У четири ока“, сутра на програму Телевизије Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here