Продавнице не раде за празнике

Фото: илустрација

Поводом  Првомајских празника органи управе у Општини Херцег Нови неће радити до 4. Маја.  У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у  предузећима су организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима.

Током Првомајских празника, у свим дјеловима ЦЕДИС-а  обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система. У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће  ангажоване додатне екипе. Евентуални  прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити  на дежурни број  телефона:  327-326  у Херцег – Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Продавнице и банке на подручју општине, неће радити од сутра 1.до сриједе 4.маја.  

Законом о унутрашњој трговини забрањен је рад трговинама недјељом и током празничних дана, што су у овом случају понедељак и уторак.

Као изузетак за које ова забрана рада не важи наведене су апотеке, специјализоване продавнице или киосци за продају хљеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме, бензинске станице и продавнице за трговину на мало у оквиру бензинских станица. Ту спадају и пијаце, штандови – тезге, витрине и аутомати изван пијаца и покретне продавнице, продавнице, киосци и аутомати смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука, штандови и киосци у којима се продаје роба за вријеме одржавања приредби, фестивала и манифестација, сајмова и за вријеме јавног приказивања кинематографских дјела, као и складишта за трговину на велико.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here