ПОДСТАНАРИ ДОБИЈАЈУ ЗАШТИТУ УДРУЖЕЊА

Према подацима Монстата из 2011. године, када је рађен посљедњи попис становништва, око 10% грађана Црне Горе имало је подстанарски статус. Данас, иако тачне евиденције нема, сматра се да је тај број скоро дупло већи. За свега десет дана од оснивања, Удружењу подстанара Црне Горе обратило се за помоћ и савјете око 100 грађана а како би иницирали што брже увођење реда у ову област почетком наредне седмице изнијеће своје проблеме представницима Владе.

Живот спакован у кофере и пакете, стално сељакање са једне на другу адресу, све праћено несигурношћу а без адекватне законске заштите – кратак је опис живота просјечног подстанара у Црној Гори. Стога је недавно основано Удружење подстанара са циљем да се покуша увести ред у ову област.

Станови се рентирају највише у Подгорици и на Приморју а од како је почела пандемија, многи су се нашли у додатном проблему јер је немали број људи остао без посла и редовних примања. Драган Живковић из Удружења подстанара каже да је већина станодаваца имала разумијевања за проблеме подстанара али да треба тражити рјешења. Представнике Удружења подстанара примиће у понедјељак представник Владе како би разговарали о проблемима те предузели конкретне кораке у уређењу ове области чиме би профитирали сви – подстанари, станодавци и сама држава

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here