ЕЛЕКТРОНСКОМ МУЗИКОМ ДО КУПОВИНЕ ТАБЛЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ЂАКЕ

Хуманитарни концерт, други у оквиру овогодишњег програма 52. Празника мимозе биће одржан данас у 17 сати, а пренос је обезбијеђен путем ФБ апликације са профила ЈУК Херцег Фест, као и на Youtube платформи Радио телевизије Херцег Нови.

Овог пута, срцем су се одазвале новске музичке снаге Драгиша Боца – Sto1k, Марко Митровић – Remety Beat, херцегновска ди џеј екипа Groovy Castel Nuovo, као и Aria events, организација која је дала подршку приликом стримовања и видео продукције концерта.

Сврха ових концерата је куповина таблет рачунара за ученике новских школа, чије породице нису у могућности да их обезбиједе, а ових дана су неопходно средство путем којег је дјеци олакшано да прате онлине наставу.

Средства можете донирати на жиро рачун број 510-6726-38 (ЦКБ) са обавезном назнаком ЗА ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ.

Покровитељ “Празника мимозе” је Општина Херцег Нови, генерални спонзор локална Туристичка организација, док је извршни продуцент градска кровна институција културе ЈУК Херцег фест.

На данашњем окнцерту наступиће Sto1k, пројекат Драгише Боце, који је прије годину и по најавио најавио је музичку револуцију на црногорској сцени уникатном комбинацијом модерних жанрова из Америке и Британије, као што су (т)реп, дабстеп, дрил, грајм, те сарадњама са музичарима који изводе џез и блуз.

Пјесме које ћете имати прилику да чујете су наставак сарадње са Марком Митровићем – Remety Beat (Катедра за бетон) са којим је прошлог љета објавио пјесму “Херцег Нови те зове”.

Поред њих наступиће и Ди џејеви из добро познате херцегновске организације Groovy Castel Nuovo. Ове године славе 15 година постојања.

Из Херцег феста су упутили честитку и истакли да су поносни су дио прославе њиховог јубилеја. Публика ће имати ријетку прилику да их чује у пуном саставу који чине: Бојан Вујичић – bodziE, браћа Срђан Вучковић Nessuno и Милош Вучковић Soft 85  и Слободан Поповић – P.S.

Много година искуства и широког спектра звука на једном мјесту, посластица су за љубитеље електронске музике.

Подршку приликом Стрим и видео продукцијe концерта пружило је још талентованих Новљана. Њихова имена су: Стефан Спирит, Милош Самарџић, Далибор Шеваљевић, Срђан Вучковић, Бојан Вујичић и DVJ Shimbo.

Као идеја АриаЕвентс настала је у релативно кратком временском периоду, у времену када је све стало, а друштвене активности се свеле на минимум и када је сваки вид социјалног живота готово нестао. У жељи да се такав статус промијени, настала је и ова организација.

Група креативних младих људи мотивисани су тежњом да сву своју покретачку енергију усмјере на лични, али и развој колективне свјести.

Намјера им је да свој умјетнички израз прикажу кроз музику, дизајн, фотографију и друге облике умјетности. Да укажу на многе знаменитости, богатства природе, проблеме са којима се природа и друштво суочавају и тиме допринесу бољем очувању животне средине и развоју еколошке свијести.

Акцији се придружује и компанија М:ТЕЛ која донира 5 таблет рачунара за економски угрожену дјецу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here