И ДАЉЕ ГОРИ ИЗНАД ВРБАЊА

Још увијек гори изнад Врбања, али не на црногорској, већ на територији Републике Српске, казао је Зоран Гамбер, самостални савјетник I у Служби заштите и спасавања, гостујући у емисији „Новско поподне“ РТХН.

Како је појаснио, пожар букти на територији Републике Српске, одакле се током дана проширио и на нашу територију.

– Наше екипе су интервенисале, још увијек су на терену и дежурају. Данас смо имали и пожар у Мокринама, у засеоку Лепетићи, гдје смо успјешно интервенисали и угасили ватру, објаснио је Гамбер.

Како је казао, у последњих пет мјесеци имали су девет већих интервенција на гашењу пожара.

– Само у неколико протеклих дана имали смо више интервенција јер власници имања покушавају да очисте посједе паљењем зеленог отпада. Растиње је суво, вјетар је појачан свакодневно и мислимо да има безбједнијих начина, закључује Гамбер.

Како пише Trebinjelive, већ неколико дана траје шумски пожар на платоу Зубаца, гдје је преостало да се угаси ватра на још једном брду изнад села Граб, а око Требиња је било још неких пожаришта у неколико села, али су сва санирана.

Тамошњи ватрогасци тврде да је свим пожарима узрок људски фактор, а на линијама пожара је само хеликоптером избачено више од 30 тона воде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here