УСКОРО САНАЦИЈА ДВА КРАКА УСТАНИЧКЕ УЛИЦЕ НА СРБИНИ

Санација и реконструкција путне инфраструктуре у Херцег Новом настављена је са два крака Устаничке улице у насељу Србина, а вриједност ове инвестиције износиће око 60 хиљада еура, саопштено је из Општине Херцег Нови.

Терен су обишли секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василије Сеферовић, испред Агенције за изградњу и развој града, директор Александар Ковачевић и инжењер Милан Стаменовић, као и представници мјесних заједница Србина и Поди, Александар Бјелетић и Василије Томашевић. Они су мапирали оштећења и премјерили дионице којима је неопходна санација у што скоријем року.

Сеферовић је овом приликом подсјетио да локална самоуправа наставља са интензивним радом на реконструкцији путне инфраструктуре на територији цијелог града.

– Херцег Нови ће током наредних мјесеци бити велико градилиште – поред ових улица, очекује нас реконструкција Степеништа Елизе Дуковић, која ће коштати око 100 хиљада еура, а ускоро почиње и реконструкција путне инфраструктуре у улицама Осјечка, 29. децембра, Бокешких морнара и Рибарској, са укупном вриједношћу радова од око 250 хиљада еура, нагласио је Сеферовић.

Са пројектом проширења пута кроз Србину, уз изградњу канала за одвод атмосферских вода, ријешен би био дугогодишњи проблем плављења пута, истакао је предсједник МЗ Србина, Александар Бјелетић. Он је напоменуо да ово насеље у наредном периоду очекују значајни радови на пројекту реконструкције задужбине Српска закладна поморска школа породица Бошковић-Ђуровић-Лакетић, као и реконструкција тврђаве Шпањола.

Према ријечима члана Савјета Мјесне заједнице Поди, Василија Томашевића, санација дионица у Устаничкој улици је још један у низу пројеката који заједно реализују грађани у договору са Општином, а уз стрпљење и добру вољу, биће их засигурно још много.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here