НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ НАЦРТ ПРЕДУГОВОРА ТЕНДЕРА ЗА ГРАДСКУ ЛУКУ

Делегација Општине Херцег Нови састала се у Будви са руководством Јавног предузећа за управљање Морским добром, чиме је наш град учинио корак напријед ка двогодишњем уговору за управљање акваторијумом Луке Шквер.

Након овог састанка у Градској луци се надају да ће статус Луке Шквер што прије бити рјешен, због тренутно комплексне политичке ситуације у држави, казао нам је директор Божо Укропина.

-Јуче смо имали заиста квалитетан састанак у Јавном предузећу Морско добро, на коме сам био са делегацијом Општине Херцег Нови, на челу са предсједником Скупштине Иваном Отовићем и потпредсједником Општине Мирком Мустуром. Постигли смо договор и надам се да смо близу рјешења, због актуелне ситуације и ситуације са Владом, која је у техничком мандате. Знајући да Лука Будва чека већ извјесно вријеме на добијање концесије на дужи рок, одлучили смо се на корак да нам Морско добро упути следеће седмице Нацрт предуговора тендера за акваторијум Градске луке Шквер. Тиме би, надам се, као град дошли у позицију да након толико година добијемо уговор са Морским добром на двије године, да напокон град Херцег Нови уђе у посјед комплетног акваторијума, да почне да планира тај простор и да од тога сви имају бенефите.

Укропина истиче да сарадњом Морског добра и локалне самоуправе Градска Лука Шквер може постати одржив систем.

-Радује ме заиста један коректан однос, жеља и спремност да и град Херцег Нови и Морско добро, које газдује лукама од локалног значаја, уложе не мала средства и напор да се то заокружи у једну цјелину. Надам се да ће на наредној сједници Скупштине општине Херцег Нови бити проглашен јавни интерес у обалном дијелу Луке Шквер, чиме би се и правно заокружили сви услови да град Херцег Нови преузме луку у пуном капацитету.

На састанку је било ријечи и о обезбјеђењу сидришта у Луци Зеленика за пријем крузера.

-Постоји модалитет да, док се не ријеши питање Луке Зеленика, сидриште којим иначе управља Јавно предузеће Морско добро буде у функцији доласка туриста. Чекамо само надлежне државне институције, а Морско добро је дало сагласност у том правцу, гдје би са мањим бродовима и тендерима путници били превожени до Градске луке Шквер, одакле би ишли у разгледање града и даље излете. Не ради се само о томе да имате резервну варијанту због безбиједности у случају лоших временских услова, већ и потреби одређених агенција и жељи да се негдје на пола пута између Дубровника и Котора нађе још једна локација, као што је Херцег Нови, који би свакако био интересантан туристима који долазе крузерима.

Први крузери би у Луку Зеленика могли упловити већ током ове туристичке сезоне, оптимистичан је директор Градске луке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here