СТУДЕНТИ ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ ПОСЈЕТИЛИ КУЋУ ИВА АНДРИЋА

 Студенти херцегновског Факултета за менаџмент обишли су кућу Ива Андрића, у циљу припрема за такмичење на тему „Повратак умјетности и култури кроз маркетинг иновације“. Програм се реализује у оквиру пројекта Маркетинг челинџиз (Marketing Challenges) Факултета за менаџмент Херцег Нови.

– Обилазак куће нобеловца Ива Андрића увијек је занимљиво искуство, али овога пута за учеснике такмичења стајао је посебан циљ, како успјешно креирати маркентишку стратегију, казала је Сања Самарџић са Факултета за менаџмент Херцег Нови.

-Осмислили смо да једна од активности буде обилазак Куће Ива Андрића, која је ревитализована кроз ИПА пројекат. Хтјели смо да наши учесници погледају  на који начин се једна културна институција може маркентишки представити. Њихов задатак у оквиру овог пројекта, јесте да креирају маркетинг стратегију,  везано за овај објекат, навела је Самарџић.

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови у сарадњи са установама културе, предлаже планове и програме развоја културе и умјетничког стваралаштва. На тај начин Секретаријат формира стратегију у циљу промовисања културних садржаја, објаснила је студентима Олга Пејовић из општинског Секретаријата за културу и образовање:   

 – Поред осталих активности, Секретаријат организује културне манифестације, остварује разне видове сарадње са јавним службама, другим организацијама и аматерским друштвима, води регистар споменика културе, врши надзор над јавним службама и организацијама из области културе, како на локалном, тако и на државном нивоу. Такође, припрема извјештаје из области културе за Скупштину и предсједника Општине. Што се тиче појединачних сектора из области атласа културе, укључује прије свега ЈУК Херцег фест, Градску библотеку и читаоницу, Градски музеј Мирко Комненовић, Галерију Јосип Бепо Бенковић, архивско одјељење државног архива Црне Горе. Такође, организује бројне културне манифестације током године, навела је Пејовић.    

 Умјетник Тихомир Kоњевић упознао је студенте са историјом, те садржајима и материјалима који су дио куће Ива Андрића. Учесници такмичења затим су  обишли ово репрезентативно здање. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here