ПРЕДСТАВА „РИБАРСКЕ СВАЂЕ“ У ДВОРАНИ ПАРК

Представа ˝Рибарске свађе˝ Народног позоришта из Приштине биће одиграна сутра у 20 часова у Дворани „Парк“. Редитељ Милан Караџић прилагодило је превод са сплитског на наречје црногорског приморја и помјерио вријеме дешавања ближе 60 тим годинама двадесетог вијека тако да представа од ренесансног доба пређе у неореалистичко пучко доба.

-Хтио сам да извучем испред заграде један молски тон у овој, иначе необуздано веселој комедији. Чињеница је да се код Голдонија ради о судбини малог сиромашног човека. Сви млади, који се надају и гаје љубавну чежњу, су пуки сиромаси и шансе за бољу будућност су им веома мале, што нам је у савременом тренутку блиско. Један од јунака се нада да ће у будућности имати макар малу барку да би имао шансе код оне која му је прирасла за срце и то је, у основи, тужно. Наравно, ово је пре свега изванредна комедија ситуације и комедија нарави. Медитерански темперамент ликова нуди материјал да се прикажу велики распони страсти, нагли преокрети, комични каламбури. То омогућује глумцима да прикажу спремност и велику занатску вештину, представља уживање за редитеља, а надамо се и за гледаоце наше представе.

Поред Караџића, који је и идејно ријешио сценографију, ауторску екипу чине још и Ивана Димић (адаптација), Драгица Лаушевић (костимограф), Саша Локнер (композитор), Небојша Громилић (кореограф), Љиљана Мркић Поповић (сценски говор).
Глумачку екипу чине: Небојша Ђорђевић, Аника Грујић, Срна Ђенадић, Александар Петковић, Бојан Стојчетовић, Александра Цуцић, Милица Буразер, Катарина Јеличић, Немања Оливерић, Драги Петровић, Бранко Бабовић, Тамара Томановић .

Улазнице по цијени од 6€ можете преузети на билетарници дворане Парк сваког дана у периоду од 9-12 часова, као и од 18-20х. Представа „Рибарске свађе“, по тексту Карла Голдонија, у режији Милана Караџића, премијерно је изведена у Грачаници 28. јануара 2021. године у Дому културе „Грачаница“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here