„ЛУДИ НОВАЦ“ ПРЕД ПУНИМ ГЛЕДАЛИШТЕМ У ДВОРАНИ ПАРК

Представа Луди новац, по роману Александра Островског, у извођењу Државног позоришта младих из Санкт Петербурга, одиграна је синоћ премијерно пред пуним гледалиштем у Дворани Парк.

Амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владимир Маслеников сматра да Херцег Нови и Русија имају добру културну сарадњу, а како истиче, „представа је након дуже паузе због пандемије, гутљај свјежег ваздуха“.

-Драго нам је да је Театар младих, један од најпознатијих и најстаријих руских позоришта, напокон овдје, јер Херцег Нови је прије више од сто година постао једно од мјеста у који су дошли представници руске емиграције. Сматрам да се наша добра сарадња и веза огледају управо и на кутурном нивоу и због тога нам је веома драго, казао је Маслеников.

Глумац Алексеј Титков је подсјетио да су прије двије године гостовали у нашем граду са представом Сирота Лиза.

-Из Херцег Новог носимо само лијепе утиске и сви смо радосни што смо поново играли пред новском публиком, рекао је Титков.

Светлана Лаврецова Директорица Театра младих, који ове године обиљежава 100 година постојања, изразила је задовољство добрим пријемом који је представа имала код публике, те истакла значај повезивања два града који важе за пријестонице културе и туризма. Најавила је да ће представа „Луди новац“ током наредних дана бити изведена и у Тивту, Котору и Бару.

Лаврецову су данас угостили предсједници Општине и Скупштине Стеван Катић и Иван Отовић и потпредсједници Весна Самарџић и Мирко Мустур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here