ВАТЕРПОЛО: ПУН ПОГОДАК ЛИГЕ МЛАДИХ

Фото: Илустрација

Минулог викенда одиграно је више утакмица 5. кола ватерполо првенства Црне Горе за млађе категорије, а синоћ су у градском дуелу 6. кола пјетлићи „Јадрана“ убједљиво побједили вршњаке из „Младости“.

Играчи „Приморца“ у конкуренцији кадета (2006. годиште и млађи), побиједили су као гости „Никшић“ 19:2. Стријелци за „Приморац“: Срђан Јановић 7, Андрија Рогановић 4, Иван Милошевић 3, Ђорђе Пејовић 2, Бруно Перов, Вања Гопчевић и Андрија Радовић по један. Оба гола за домаћи „Никшић“ постигао је Петар Тадић.
У истој конкуренцији „Јадран“ је на Шкверу био бољи од „Будве“ 26: 11. Стријелци за „Јадран“: Никола Петровић 6, Данило Ступар 4, Никола Марковић, Раде Ђуричић и Марко Лучић по 3, по два гола су постигли Страхиња Гојковић и Стефан Вицо, док су по гол дали Алекса Вавић, Јакша Марковић и Петар Поповић. Стријелци за „Будву“: Бојан Ивановић 4, Лука Драгићевић и Огњен Морачанин по 3, Лука Којић један гол.
Пласман: „Приморац“ 21, „Јадран“ 18, „Акватик Верде“ 6, „Катаро“ и „Будва“ по 5, „Будућност“ и „Никшић“ по бод.

У категорији млађих пионира (играчи рођени 2009. и млађи), „Јадран“ је поражен од Будве 8:7. Стријелци за „Јадран“су Андрија Суботић 3, Димитрије Милић 2, Милош Николић и Андрија Сладовић по један погодак. Стријелци за „Будву“: Матија Франета 3, Лука Драговић и Страхиња Нешковић по 2 и Лука Поповић један гол.

Пласман: „Будућност“ 15, „Будва“ 12, „Јадран“ и „Приморац“ по 6 и „Акватик Верде“ 5 бодова.

У суботу су на Шкверу млађи пионири „Јадрана“ (играчи рођени 2009. године и млађи) поражени од екипе „Будве“ 8:7. Стријелци за „Јадран“: Андрија Суботић 3, Димитрије Милић 2, Милош Николић и Андрија Сладовић по један погодак. Стријелци за „Будву“: Матија Франета 3, Лука Драговић и Страхиња Нешковић по 2 и Лука Поповић један гол.

Пјетлићи „Младости“ из Бијеле (играчи рођени 2010. и млађи) одиграли су на базену на Шкверу два сусрета. У недељу су поражени од „Будве“ 11:7. Стријелци за “Младост”. Петар Риха, Лука Новичић и Мико Злоковић по 2 а Владимир Жмукић један гол. Стријелци за „Будву“: Лука Поповић 4, Јован Франовић 3, Матија Франовић, НиколаТомовић, Никита Балханов, Лука Поповић и Предраг Мидровић по гол.
Синоћ је у 6. колу за пјетлиће „Јадран“ побједио „Младост“из Бијеле 17:1 Стријелци за „Јадран“: Дејан Милић и Андреј Свилановић по 4, Урош Сијерковић 3, Вукашин Гојковић и Вуле Марковић по 2, Алекса Ивовић и Андрија Суботић по један. Једини стријелац за „Младост“ био је капитен Мико Злоковић.
Пласман: „Јадран“ 15, „Будва“ 12, „Приморац“ 9, „Младост“ 7и „Акватик Верде“ 6 бодова.
Утисак је да је ВСЦГ направио прави потез одлучивши да се умјесто турнира играју лигашке утакмице, којима се углавном афирмишу таленти и будући асови ватерполо спорта, што потврђује ватерполо лига младих пун погодак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here