ИСПЛАТА ЈЕДНОКРАТНЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ

Foto: Ilustracija

Данас почиње исплата једнократне новчане помоћи и то за кориснике материјалног обезбјеђења и личне инвалиднине, као и пензионере који примају износ пензије до 222 еура, саопштено је из Министарства економског развоја. Владиним новим Мјерама подршке грађанима и привреди за први квартал 2021. године опредијељено је 7 милиона еура финансијске помоћи рањивим категоријама становништва.

-Исплата једнократне помоћи за незапослене који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање Црне Горе ће почети у понедељак 22. Фебруара”, додали су из Министарства.

Подсјећамо, новим пакетом мјера подршке обезбјеђује се једнократна новчана помоћ за преко 100.000 грађана Црне Горе.

-За лица која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање на дан 31. Децембар 2020. године и даље су незапослена, а која немају право на новчану надокнаду, опредјељује се једнократна помоћ у износу од 100 еура. Подршка за лица која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање на дан 31. децембар 2020. године, која имају право на новчану надокнаду, опредјељује се једнократна помоћ која представља допуну износа који редовно примају, до износа од 100 еура”, наводи се у саопштењу.

Такође, помоћ је опредијељена и за кориснике материјалног обезбјеђења. Опредјељује се једнократна новчана надокнада у износу од 50 еура по породици са једним или два члана и 100 еура по породици са три или више чланова.

-За све пензионере који примају пензије у Црној Гори, а чија је вриједност мања од износа минималне зараде (222 еура), опредјељује се 50 еура једнократне новчане помоћи. За кориснике права на личне инвалиднине преко Центара за социјални рад опредјељује се 50 еура”, наводи се у саопштењу.

Указали су да једно лице може бити корисник само једне новчане надокнаде, сходно наведеној класификацији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here