СА ПРОТЕСТА У ЗЕЛЕНИЦИ: ИЗДАЈА НАРОДНЕ ВОЉЕ БОЛИ, ПРОТЕСТИ ЋЕ БИТИ НАСТАВЉЕНИ

„Херцег Нови брани изборну вољу грађана“ назив је мирног протеста на којем су се вечерас у Зеленици окупили грађани у жељи да искажу незадовољство најавама да ће бити формирана мањинска Влада, а подршка је стигла и из Котора. Око стотињак грађана блокирало је саобраћај магистралом на десетак минута, али је све протекло мирно. Скуп су обезбјеђивали припадници полиције из Херцег Новог.

Новљнима је суђено да се око Нове године окупљају у Зеленици, како би опет започели нову побједу, а управо из Зеленике их се доста остварило, казао је за РТХН Марко Лучић.

-Грађани се буне ради прекрајања њихове изборне воље, остварене на величанственим изборима 30. августа и наравно, због иницијативе за смјену Владе, која је у овим веома отежавајућим и немогућим условима, ипак, остварила добре резултате, посебно за враћање наших светиња изгласавањем измјена Закона о слободи вјероисповјести, као и економски програм „Европа сад“, који би грађанима донио пуно бољи стандард – наводи он.

Сматра да је у овом тренутку нејасан потез покретача иницијативе и нада се она неће проћи.

Лучић је казао да је ово миран скуп и позвао грађане да буду достојанствени вечерас, као и у будућим протестима и похвалио иницијативу три предсједника бокељких Општина.

-Надам се да је ово почетак нас људи у Боки да се регионално обиљежимо и да у том заједништву у будућности наступамо. Да нас што више има и да дођемо до успјеха и будемо истрајни – поручио је он.

Потпредсједник Општине Котор, члан предсједништва Уједињене Црне Горе, Синиша Ковачевић је рекао да је дошао да са Новљанима подржи изборну вољу грађана.

-Сматрамо да је на дјелу класична политичка корупција. Налогодавац је ДПС, извођач радова УРА и сви потписници меморандума. Надамо се да ће доћи до побједе разума, међу посланицима, међу онима који су намјерили да прекроје изборну вољу грађана. Уколико се то не догоди, ми Бокељи јесмо мирни људи, али умијемо да одбранимо изборну вољу. Желим да подјестим да се сутра вече у 19:00 часова одржава протест на кртољској раскрсници, у организацији Котора и Тивта, казао је Ковачевић.

Др Тамара Вујовић, истакла је да се одазвала позиву грађана који желе да бране народну вољу исказану 30. августа.

-Та воља је манифестована величанственом побједом и јасном поруком народа кога жели а кога не жели да види у креирању будућности наше државе. Као и сви грађани, и ја сам вечерас овдје да одбраним вољу грађана, односно да се мирним протестом и демократским средствима борим за оно што је мени важно. Вјерујем да је ово важно и грађанима који су овдје и онима који су остали код куће, и ако је тако, мирним протестом, слободно, изразите своје мишљење, као што сте то урадили вечерас, казала је Вујовић.

Млади суграђанин, Павле Ђуровић, казао је да је на протестном скупу како би одбранио оно за шта се борио двије године на литијама.

-Дошао сам да још једном пружим подршку свом народу и да се изборим да правда побједи. Моји пријатељи и породица су ту и увијек ћемо подржавати оне који су у праву.

Мјештанин Борис Сеферовић је казао да се, увијек када је мука, грађани окупе у Зеленици и да ће, ако треба, наставити борбу на улици..

-И овога пута смо се нашли на овом истом мјесту у Зеленици, блокирамо пут, магистралу, то је најмање што можемо учинити у знак подршке садашњој власти која ради коректан и поштен посао. Сада када су кренули “Европа сад” и веће зараде, некоме је у интересу да то све сроза и, вјероватно, у сусрет локалним изборима у Подгорици да се направе неке нове политичке групације. Сретно било и њима, али сигурно им неће проћи и наставићемо нашу борбу, ако треба на улици, навикли смо, поручио је Сеферовић.

Борислав Кековић је поручио да народ неће дозволити да издајници праве нову владу са ДПС-ом, против којег су се борили. 

-Бранимо изборну вољу грађана Црне Горе, јер нас ова издаја много боли. Нећемо дати да издајници праве нову владу са ДПС-ом. Борили смо се, и поново ћемо се борити. Протестоваћемо ако треба нон-стоп, дан-ноћ, и сигурно ћемо радикализовати протесте. Народе Црне Горе, на улице! Не дајмо издајницима да поново праве са ДПС-ом коалиције, владе и власт!, казао је Кековић.

Протест је, након пола сата, завршен мирно.  

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here