УСКОРО ПОЧИЊЕ ТРАЈНА САНАЦИЈА ПУТА КОД КОТОБИЉА

Компанија Универзал Монте, која је концесионар пута Мељине – Петијевићи, потписаће наредних дана уговор са фирмом „Briv Construction“ о санацији дијела урушеног пута код Котобиља. Очекују да ће радови бити завршени до краја марта.

Из Универзал Монте-а подсјећају да су својевремено финансирали изградњу пута Мељине – Петијевићи, али да је извођач „очигледно направио пропуст на позицији Котобиљ“.

-Приједор Путеви су, као извођач радова, заједно са ИГ Институтом из Требиња који је ангажован за надзор над извођењем радова, односно са надлежним општинским службама задуженим за контролу и надзор, очигледно направили пропуст на позицији Котобиљ. Проблем са одроном земљишта се понавља тако да смо, за трајно ријешење проблема, овај пут ангажовали стручњаке са грађевинског факултета у Београду који су урадили пројекат санације а такође ће дати надзор над извршењем радова. Ситуација са одроном на Котобиљу дијелом је последица и саобраћања камиона са већим осовинским оптерећењем од дозвољеног, нешто на ста смо надлежнима у општини Херцег Нови указивали више пута- казали су из компаније Универзал Монте, одговарајући на питања РТХН које смо послали 11. 01. 2021. године.

Уговор за трајну санацију проблема на Котобиљу потписаће, кажу, наредних дана са фирмом „Briv Construction“ из Котора а завршетак радова очекују до краја марта.

-Тачан датум завршетка радова, као и одговор на питање да ли ће бити неопходно привремено затворити дионицу пута код Котобиља, и саобраћај усмјерити на обилазницу, знаћемо до краја недеље до када „Briv Construction“ треба да припреми и предложи надзору организацију градилишта, саопштили су из компаније Универзал Монте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here