ДАНКА КОВИНИЋ У ДРУГОМ КОЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА У МЕЛБУРНУ

Фото: Данка Ковинић- Фб

Трећи пут у каријери и први пут након 2017. године Данка Kовинић играће у 2. колу Аустралијан опена. Успјех на једном од четири највећа турнира тениске сезоне заслужила је тријумфом над Су-јеонг Јанг из Јужне Kореје, 6:3, 2:6, 6:4.

Наша најбоља тенисерка је пласман у другу рунду грен слема у Мелбурну заслужила у великој и драматичној борби. Меч је трајао чак три сата и 11 минута, а одлучујући трећи сет чак сат и 24 минута, преноси Побједа.

Kовинић, 99. играчица на планетарној WТА листи, је против ривалке која је 210. на свијету одлично отворила оба сета која је освојила. У првом је повела 5:1 а у трећем 3:0, а до краја је имала довољно фокуса и смирености да ријеши меч.

Нападачка игра Новљанки се исплатила: имала је драстично више винера (38-26), а незнатно више неизнуђених грешака (57-52), за утисак да је побједа потпуно заслужена. Спасила је осам од 12  брејк-лопти ривалке, а четири пута направила је брејк. Тријумф ће извјесно значајно утицати на бољи пласман на WТА листи за мање од двије седмице.

У 3. колу Kовинић ће имати изузетну шансу – играће против боље из дуела шампионке УС опена Еме Радукану и славне Американке Слоун Стивенс, а обје су у лошој форми.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here