САСТАНАК О БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ 1. ФЕБРУАРА У МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА

Поводом актуелне ситуације у болници Мељине, Министарство здравља 1. фебруара 2022. године организује састанак са представницима свих релевантних државних институција, а у циљу проналажења најбољег рјешања за опстанак ове установе.

Поред представника ресора здравства, састанку ће присуствовати представници Министарства финансија и социјалног старања, Министарства правде, менаџмент болнице Мељине, стечајна управа, као и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, саопштено је из Министарства здравља.

Министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић раније је казала да су из ресора здравља више пута до сада иницирали хитне сусрете у вези рјешавања питања болнице Мељине, те да је намјера да се проблем ријеши и да се она врати својој намјени и сврси.

Др Боровинић Бојовић је казала да је намјера Владе да болницу врати основној намјени, да се она налази у девастираном стању након вишегодишњег немара те да је остављена у наслеђе као проблем који захтијева најхитнију реакцију надлежних.

Подсјетила је да рјешавање овог проблема подразумијева укљученост и заједничко дјеловање свих институција јер је, како је навела, предмет око болнице у Мељинама још пред судским спором и да се тек након судског епилога, могу предузети наредни кораци , који би водили враћању ове установе држави и основној намјени, а то је пружање здравствене заштите за грађане Херцег Новог, његове околине, али и туриста који посјећују ову општину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here