УМЈЕТНИЦИ УДРУЖЕНО ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ

У циљу пружања подршке за опстанак Болнице Мељине, још једном су се удружили ЈУК „Херцег фест“ и Херцегновско позориште, који ће почетком фебруара организовати продајну изложбу насловљену „Здравље је умјетност живљењаумјетношћу за здраву Болницу Мељине“.

Средства од продаје радова које ће донирати херцегновски умјетници, као и књига, намјењена су Општој болници Мељине, а музејски савјетник, мр Војислав Војо Килибарда, у разговору за РТХН подсјећа да су и раније разним пројектима реаговали на актуелне проблеме.

-Шта би била умјетност када не би реаговали на стварност? Kроз пројекте Херцегновског позоришта и „Херцег феста“ ми смо, реагујући на горуће проблеме у граду или држави, већ имали неколико сличних акција. Овога пута позивамо умјетнике из Херцег Новог да донирају своје умјетничке радове, као и књижевнике, а и „Херцег фест“ ће понудити на продају наслове из свог фундуса издавачке дјелатности. Циљ је да се прикупи неки новац који ће бити чисто симболичан, али ће и покренути нека питања, јер Херцег Нови не може да остане без своје једине болнице, а 150 породица без примања, поручио је Килибарда.  

И предсједница Управног одбора Херцегновског позоришта, новинарка Витка Вујновић, позвала је умјетнике да се придруже и дају допринос очувању Опште болнице Мељине.

-Сваки пут кад је био неки проблем и Херцегновско позориште, и „Херцег фест“ и Радио телевизија Херцег Нови су се потрудили да буду актуелни, живи, да допринесу колико могу, по систему – ако можеш помози, али немој штетити. Трудимо се да урадимо најбоље што можемо и  позивамо све ствараоце, ликовне умјетнике из Херцег Новог, да нам се јаве. Изложба ће почетком фебруара бити организована у фоајеу Дворане „Парк“, а трајаће 20-ак дана, све до отварања „Малог салона херцегновских галерија“. Изложба је продајна, ко пожели може да купи или слику, или неки умјетнички рад, као и све књиге које су издање „Херцег феста“, казала је Вујновић.

Заинтересовани за учешће на изложби „Здравље је умјетност живљења-умјетношћу за здраву Болницу Мељине“, могу се јавити организаторима на бројеве телефона 067 527 181 и 069 797 990.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here