МАШТОВИТИ ПРОГРАМИ ЗА ДЈЕЦУ НА ОРЈЕНУ

Агенција за развој и заштиту Орјена организује низ активности за дјецу на ширем подручју Врбања.   

Према ријечима директорице Агенције за развој и заштиту Орјена Миље Виторовић, за најмлађе у Авантуристичком парку  на Врбању организоваће наградну игру, од 15. јануара до 15. фебруара. Сљедећи догађај биће  „Чајанка код лудог шеширџије“  у оквиру промоције стазе здравља, на подручју Врбања и височије. 

– Намјера је да прикажу  причу „Алиса у земљи чуда“ , с обзиром  да је зец симбол стазе здравља. Како је Алиса упловила у свијет маште, позивамо дјецу да са нама дуж стазе, која је означена тим симболом зеца, да дођу до Рујишта, на платоу Врбања, лаганим ходом неких пола сата гдје ће их дочекати  ликови из приче „Алиса у земљи чуда“ и дружење са њима. Моћи ће да науче и о „европском“ зецу који је настањен на Орјену.  Каква би то Чајанка била без чајева?  Пробаће и чајеве,домаће планинске из нашег залеђа, објаснила је Виторовић.

Авантуристичким парком на Врбању од 1. јануара поново газдује Агенција за развој и заштиту Орјена, односно, Парк природе Орјен.Најповољније вријеме, у овим условима, за посјете парку од 12 до 16 часова:

– Газдовање над парком преузели смо од 1. јануара. Тако да смо и хтјели да започнемо на овако фин начин поновно пословање Авантуристичког парка. У оквиру наградне игре за дјецу у трајању од 15. јануара до 15. фебруара, извлачење награде планирано је 18. фебруара. Све  наше активности зависе од временских прилика. Уколико буде лоше вријеме са ледом и снијегом, продужићемо период трајања наградне игре, о чему ћемо обавјештавати на фб страници, Парка природе Орјен и Авантуристичког парка, путем инстаграма и јавног сервиса, навела је Виторовић.

Трећи догађај у организацији Агенције за развој и заштиту Орјена, односи се на такмичење у санкању у фебруару и марту. Агенција ће омогучити дјеци да позајме (без накнаде) санке за сњежне чаролије.

Фото: ФБ Агенција за развој и заштиту Орјена

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here