ОДРЖАН ТРЕНЕРСКИ СЕМИНАР ЗА УЕФА ПРО ЛИЦЕНЦЕ

У организацији Центра за едукацију тренера ФСЦГ, у Тивту је протеклих дана одржан први тренерски семинар за стицање УЕФА ПРО лиценце. У склопу овог је и редовни годишњи семинар продужења УЕФА Про, А и Б лиценце.

Предавачи су били др Нико Раичковић, др Никола Ракојевић, Борис Љутица, др Предраг Мараш, проф Радоје Нововић, др Коста Горановић. У раду су учествовали и предавачи из региона, а обрађен је изузетно захтјеван програм елаборацијом тема, кроз теоријске и практичне вјежбе.

Испред ФС Србије и њиховог Центра за едукацију тренера, полазницима су се обратили Далибор Зорко и Милош Веселиновић. Испред НФС Босне и Херцеговине и њиховог Центра за едукацију тренера, предавања је реализовао проф. др Мунир Таловић, директор ЦЕТ НФСБиХ. Ови предавачи су представили теме и искуства која третирају фудбалску методологију и филозофију из њихових центара за едукацију.

Професор Марко Вукотић се обратио полазницима са темом која третира исхрану – суплементацију у спорту, што је једна од новина у програму.

Из Херцег Новог једини учесник на првом семинару за голмане био је Лазар Мићуновић, тренер голмана ФК Игало.

-Била ми част што сам полазник семинара који је окупио 20 тренера голмана. Ријеч је о људима који су постигли значајне резултате као чувари мреже прволигашких и друголигашких екипа у нашој земљи. Поред мене, из Боке, учесник семинара је и Никола Шеваљевић који ради као тренер голмана у Бокељу. У предавањима др Ника Раичковића, директора Центра за едукацију, тренера ФСЦГ и осталим стручно образложеним темама, имали смо прилику да научимо доста тога у нашем будућем позиву. Поред одличних предавања, био је садржајан и практични дио програма на терену у Тивту. Имали смо усмене и видео презентације, а све то смо морали презентовати и у практичном дијелу рада. Запажен је и дио програма гдје је било обавезно анализирање свих обрађених тема, кроз које су нас предавачи уводили у суштину онога што је задатак семинара и што ћемо преносити на наше млађе играче, рекао је Мићуновић за наш портал.

Семинар у Тивту је имао и друге полазнике који су на тај начин продужили УЕФА лиценце. Укупно је учествовало 130 тренера међу којима је био и Новљанин Петар Гушић, помоћни тренер ФК Игало, а све активности током трајања реализовани су у хотелу Палма и на теренима ФК Арсенал из Тивта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here