НОВЕ МЈЕРЕ ДО 12. ЈАНУАРА – ОГРАНИЧЕНО РАДНО ВРИЈЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

DCIM\100MEDIA\DJI_0024.JPG

Од 30. децембра 2021. године до 12. јануара 2022. године на снази су сљедеће мјере у борби против корона вируса. Радно вријеме ресторана, кафића, осталих угоститељских објеката и хотела 31. децембра на 1. јануар ограничава се до 1 сат послије поноћи уз посједовање KОВИД потврде. Како је саопштила министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, тог дана извођење музике уживо или уз емитовање са акустичних уређаја дозвољено је само у термину од 20 сати до 1 сат послије поноћи.

Током свих осталих дана до 12. јануара, радно вријеме свих угоститељских објеката, уз посједовање КОВИД потврде је ограничено до 22 сата, уз напомену да је током комплетног радног времена, у потпуности забрањено извођење и емитовање музике и уживо и са звучника.

Забрањује се одржавање свадби, рођендана, журки, музичких фестивала и других приватних прослава.

Забрањују се окупљања становништва у затвореним јавним мјестима (јавне приредбе, политички скупови, стручни, научни и други скупови) осим за потребе обављања радних и службених активности, уз поштовање основних мјера, уз КОВИД потврду.

Забрањују се све посјете лицима у установама за колективни смјештај.

Забрањује се рад дјечијих играоница и теретана. Рад кладионица је дозвољен уз КОВИД потврду.

У тржним, пословним центрима чија је површина преко 1000 m2 и који у свом саставу имају више од три пословна субјекта, дозвољено је присуство једне особе на 10m2 и то уз поштовање основних мјера и уз обавезно посједовање КОВИД потврде.

У вјерском објекту дозвољено је обављање вјерског обреда уз присуство једне особе на 10м2, уз обавезно ношење заштитне маске која покрива нос и уста и поштовање одстојања, као и уз обавезно посједовање KОВИД потврде.

Посјете установама културе (позоришта, биоскопи, музеји, галерије) дозвољене су уз посједовање KОВИД потврде.

Забрањује се присуство гледалаца током такмичења у затвореним спортским објектима.

У отвореним спортским објектима током одржавања спортских такмичења дозвољено је присуство гледалаца и то само једне четвртине укупног броја сједишта, уз услов да по два сједишта између гледалаца буду слободна, уз обавезно ношење заштитне маске која покрива нос и уста, уз посједовање једног од четири доказа из КОВИД потврде.

Предлаже се свим запосленима у јавној управи, привредним друштвима и предузетницима да организују рад од куће, уз обавезно организовање дежурстава и обезбјеђивање несметаног процеса рада.

Препорука свим грађанима је да предстојеће празнике проведу у кругу своје породице.

Подсјећамо, KОВИД потврда подразумијева:

1) да је особа потпуно вакцинисана прописаним бројем доза вакцине против коронавируса, који је издат од овлашћене здравствене установе и да од друге дозе вакцине није прошло дуже од шест мјесеци;

2) негативног резултата ПЦР теста на нови коронавирус (САРС-KоВ-2), који је издат од регистроване лабораторије и није старији од 72 сата;

3) позитивног резултата ПЦР теста на коронавирус (САРС-KоВ-2), који је издат од регистроване лабораторије и који је старији од 10 дана, а није старији од шест мјесеци од дана издавања резултата овог теста; или

4) негативног резултата брзог антигенског теста на корона вирус који није старији од 48 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here