ГРАДСКА МУЗИКА: ТРИ ПРОГРАМА ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА

Градска музика Херцег Нови организује сутра (30. децембра) културно-умјетничке програме поводом јубилеја – 135 година од оснивања.

Капелница Градске музике Валентина Кулиновић је за РТХН казала да је програм конципиран у знак сјећања на први јавни наступ, који су оснивачи организовали за Нову годину, давне 1886 године.

– Традиционално сваке године поклањамо суграђанима Новогодишњи дефиле. С обзиром да смо ове године у години дуплог јубилеја, тај сутрашњи датум, ће бити завршница прославе 135 година од оснивања.

 Програм је подијељен у три сегмента, казала је Кулиновић. Први је културно – умјетнички програм, који ће почети  у 17 часова у просторијама Градске музике.

– За госте  ћемо имати дјевојчице из Јавне предшколске установе „Наша радост“ са Савине. Дјевојчице  су и за Дан града биле у костимима мажоретки. Желимо да их угостимо и дарујемо најмлађе мажоретке у нашем граду. У том програму ће наступити најмлађи и нови чланови Градске музике. Биће уприличено послужење.

Традиционални Новогодишњи дефиле Градске музике планиран је да крене у 18 часова са Трга Николе Ђурковића до бифеа Београд и назад.     

У завршници програма биће отворена прва самостална изложба цртежа Новице Зечевића, члана Градске музике.

– Изложба ће бити уприличена у просторијама Градске музике на Карачи, у 19 часова.Представиће са радовима, цртежима. Урадио је цртеж чланова Градске музике, који смо урамили и већ украшава нашу просоторију. Публика ће имати прилику да до 15. јануара види и остале цртеже рађене на тему „Руке које стварају“ . И ми стварамо, свирамо рукама и производимо музику. Надамо да ће нам временске прилике дозволити да реализујемо дефиле а све што радимо – радимо у складу са постојећим епидемиолошким мјерама против Ковида, казала је Кулиновић.  

Подсјећамо, Новица Зечевић је рођен у Котору 1981.године. Завршио је Факултет визуелних умјетности. Активно се бави клапском, хорском и забавном музиком. Учесник је бројних музичких фестивала и манифестација. Свира гитару, бас, бубњеве и клавир. Сликањем и цртањем се бави преко 15 година, а освојио је бројне награде на домаћим и међународним конкурсима из области графичког дизајна.

Ликовни језик истражује и у другим медијима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here