ПОКЛОН ПАКЕТИЋИ ОПШТИНЕ И ЗА КОРИСНИКЕ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

Представници Општине Херцег Нови данас су посјетили Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини и у сусрет празницима наставили добру праксу подјеле пакетића.

Директорица Дневног центра Драгица Косић истакла је да имају велику подршку Општине, али и одборника локалног парламента који прате њихов рад.

– Ове године смо прешли у нови објекат који је власништво Општине Херцег Нови. Прије представника локалне управе посјетили су нас из ОБНОР-а 1941-1945, а имамо најаве и других институција. Пред Нову годину радили смо један велики пројекат који траје до 17. јануара. Кроз пројекат смо успјели да свим корисницима купимо ранац, тренерку и капу. Комплетирамо тај дио и то ће бити поклон од нас – казала је Косић.

Потпредсједница Општине Весна Самарџић казала је да је у сусрет празницима традиција да представници локалне самоуправе посјете кориснике и подијеле пакетиће:

– Осим слаткиша поклонимо и неке играчке, али и материјал који им је неопходан за рад током године. Задовољство је да сваке године на овај начин обрадујемо све наше кориснике, као и дјецу и наших запослених у Дневном центру.
Сви људи који раде у Дневном центру су наш ослонац, казала је Самарџић.

-Драго нам је да на овај симболичан начин можемо да им покажемо колико цијенимо њихов рад и залагање у Дневном центру. Корисници Дневног центра сваке седмице имају креативну радионицу из које настају украси прилагођени празницима, казао је запослени Петар Ковачевић:

-За све празнике се ми по неколико мјесеци припремамо, тако да нисмо изоставили ни Нову годину и Божић. То је била наша тема последња два мјесеца. Корисници се веома радују радионицама. Окитили смо јелку, направили разне честитке и украсе. Сваке године имамо све више украса и тако оплемењујемо цјелокупан простор, истакао је Ковачевић.

Пакетиће су корисницима осим потпредсједнице Општине Весна Самарџић, уручили секретар за локалну самоуправу Жељко Бајчета, менаџер Душан Вукић, одборница локалног парламента Станислава Вучетић и запослени у Секретаријату за локалну самоуправу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here