НОВИ ПРОТЕСТ ВЕКТРИНИХ РАДНИКА: МЕНАЏМЕНТ МАНИПУЛИШЕ ПОДАЦИМА

Бивши радници Вектра Боке поново су се окупили у парку некадашњег хотела Бока како би указали на новонасталу ситуацију и поновили захтјеве према надлежним институцијама.

Како је казао предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке Ђорђе Рајак, менаџмент је покренуо продају имовине како би наплатио своја потраживања, а постоји сумња да је на продају стављен и хотел Плажа.

– Тражимо да се обустави продаја имовине, јер ће њеном продајом отићи сва имовина, а они одлажу стечај управо због радника. По новом закону, радницима припада све оно за шта су нас преварили. Планом реорганизације првенствено се исплаћују сва радничка потраживања – наводи он.

Према његовим ријечима, менаџмент је изманипулисао податке и своја потраживања представио драстично већим него што је предвиђено планом реорганизације.

– Преко судског извршитеља желе да наплате посљедње личне дохотке. Не може се утврдити колико им се дугује, али по неким абнормалним стопама. Поздрављам и раднике, наше колеге који су тамо радили, а исто им се дугује, иако су поједини међу њима против нас, а нас раднике су уврстили са једном ратом из плана реорганизације, за фебруар ове године – наводи он.

Рајак је истакао да чланови НВО нису против менаџмента и радника већ против селективне примјене закона. Он је поновио да иза читаве ситуације и даље стоји стечајни управник Блажо Јованић.

Грађани Херцег Новог схватили су да у овој приватизацији, у којој су уништени Бокини хотели, нису оштећени само радници, већ цијели град, сматра један од бивших радника Ратко Ђурковић.

Он је захвалио представницима локалне управе, али и посланицама у Парламенту Данијели Ђуровић, Симониди Кордић и Тамари Вујовић, као и предсједнику Комисије за праћење приватизације Максиму Вучинићу.

– Надам се да ће се коначно ријешити овај проблем око пословања Вектра Боке и да ће Влада Црне Горе стати уз нас – поручио је он.

Приликом приватизације Боке радили су хотели Игало, Тамарис и Плажа, гдје су биле организоване незаборавне прославе Нове године, подсјећа Бранко Николић.

– Ако буде среће да се ово ново Тужилаштво окрене према ових 200 радника, да им се помогне, али и да не дозволимо да се крше закони. Чуо сам да је на продаји  плац, да се менаџери који су направили штету компанији, први наплаћују, а нама дају неке мрвице – казао је он.

Николић је поновио да су се радници за помоћ обраћали свим надлежним органима, али како вријеме пролази, а резултата нема, они полако губе наду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here