РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ ПРОДАЈУ ПЛАЦ КОМПАНИЈЕ ДА НАПЛАТЕ ПОТРАЖИВАЊА

Радницима Вектра Боке који су без посла остали након хапшења власника Драгана Брковића, његових синова Бојана и Бориса и директора Милића Поповића, компанија дугује 16 плата, за период од новембра 2019. до фебруара 2021. године.

Радници су на иницијативу некадашњег предсједника синдиката и једног од оних који су добили отказ, Војина Миљанића на теретницу ставили један плац компаније који се налази у Игалу, а како би његовом продајом намирили неисплаћене личне дохотке, објашњава он за РТХН.

– Сваки наш печатирани лични доходак је као судска пресуда. Имамо право да ставимо терет на неки од објеката или на нешто што фирма продаје. Пошто још увијек нисмо добили трећу рату из плана реорганизације, која је требало да буде исплаћена у фебруару, и њу смо додали у ова потраживања – наводи Миљанић

Информише да је у једном дневном листу објављен оглас о јавној лицитацији, која ће бити организована у четвртак, 30. децембра. У огласу, како је казао, налазе се сви услови продаје.

– Надам се да ћемо успјети да продамо тај плац и да се ми радници, менаџмент и бивши радници, којима се дугује трећа рата по плану реорганизације, наплатимо. Хтјели или не да се менаџмент, наплати, то је њихово право, као и наше. Надам се да моје колеге немају ништа против тога – казао је он.

Уколико радници не успију овом продајом да наплате своја потраживања, то ће моћи да ураде тек након што компанија прогласи банкрот, буде враћена држави и на концу продата, али Миљанић каже да то може бити тек за двије године.

– Колико ће за двије године вриједити тај износ који нам се дугује? Свима нам је у интересу, и нама радницима који смо радили, мада сам и ја добио отказ почетком септембра, као и бившим радницима, да потраживања наплатимо што прије. Послије овога за исплату остаје четврта рата по плану реорганизације – наводи Миљанић.

Та рата, како је објаснио, није могла да се нађе на овој теретници, јер њена исплата може бити реализована тек у фебруару 2022. године.

Миљанић је казао да радници посједују сва рјешења, а њихова потраживања признали су стечајни управник и стечајни судија. Додао је и да је поништена одлука о расподјели плацева из 2015. године, што значи да сада и ти плацев који су били дјељени 2006. године и 2015. могу да иђу у стечајну масу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here