ANTUNOVIĆ ISPLIVALA NAJBOLJI REZULTAT SEZONE

Članovi crnogorske reprezentacije Anđela Antunović, Jovana Kuljača i Ado Gargović zavšili su druge trke na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju.

Plivačica hercegnovskog “Jadrana” Anđela Antunović je u disciplini 100 metara kraul otplivala vrijeme 1:00,03, što je njeno najbolje vrijeme ove sezone. Kuljača je u disciplini 50 metara leđno otplivala 32,23, što je samo 15 stotinki slabije od njenog najboljeg vremena. Ado Gargović je na 200 kraul plivao brže od crnogorskog rekorda, skoro za sekundu, ali su ga, zbog cimanja na startu, sudije diskvalifikovale. Prvi nastup na velikom takmičenju jutros je imao i Vasilije Andrić iz “Jadrana”, koji je na 200 metara kraul imao rezultat 2:00,03.

Trener Danijela Đikanović Franeta žali zbog Gargovićevog peha i državnog rekorda, ali se nada dobrim rezultatima poslednjeg dana prvenstva.

-Ostaje žal kod trke Ada Gargovića i državnog rekorda, ali raduje njegova forma, i ukoliko ovako nastavi sigurno da će do kraja godine imati još bolje rezultate. Vasilije je prvi put nastupio na jednom ovako velikom takmičenju, i zabilježio vrijeme koje je jako dobro za jutarnju trku, i u granicama njegovog najboljeg vremena. Posljednji nastup za naše plivače je sutra. Gargović i Andrić će nastupiti na 100 metara kraul i očekujem odlična vremena, jer su u trci na 200 kraul imali fenomenalan polaz na 100 metara, poručila je Đikanović Franeta.

Crnogorski plivači će do kraja godine učestvovati i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here