TRŽIŠNA INSPEKCIJA U JULU PRONAŠLA 53 VRSTE OPASNIH I NEUSAGLAŠENIH PROIZVODA

Управа за инспекцијске послове

Tržišna inspekcija je tokom jula obavila nadzor industrijskih šljemova. Osim planiranog nadzora, inspektori su obavili nadzor shodno informacijama sa RAPEKS sistema, regionalne mreže, prijava potrošača i drugih izvora.

-Na tržištu Crne Gore izvršeno je 67 inspekcijskih pregleda, pronađeno je 53 vrste opasnih i neusaglašenih proizvoda u ukupnoj količini 3.904 komada, od čega 14 vrsta u količini 175 komada predstavlja opasne proizvode sa ozbiljnim rizikom. 33 vrste u količini 3.427 komada su opasni proizvodi koji ne predstavljaju ozbiljan rizik, dok šest vrsta u količini 302 komada su neusaglašeni proizvodi.

Sa tržišta je povučeno (trajna zabrana prometa) ukupno 20 vrsta u količini od 477 komada opasnih i neusaglašenih proizvoda, u jednom slučaju (31 komad) je naložena mjera opoziva, dok je mjera uništenja sprovedena za devet vrsta u količini 107 komada.

Od ukupno pronađenih opasnih proizvoda na tržištu, najzastupljenija grupa proizvoda tokom jula je bila oprema lične zaštite i to oprema za plivanje i dječje naočare za sunce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here