ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ПАСАРЕЛЕ У БИЈЕЛОЈ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ

Тендер за изградњу пасареле у Бијелој биће расписан наредне седмице, саопштио је в д директора Управе јавних радова Боро Лучић који је са својим сарадницима, представницима Општине и мјесне заједнице обишао локацију на Панорами. Након обиласка терена одржан је састанак са представницима Општине са којима је разговарано о моделима реализације будућих пројеката.

Представници Управе јавних радова почели су обилазак приморских градова, а расписивање тендера за изградњу пасареле у Бијелој биће први у низу планираних пројеката који ће бити финансирани из државног Буџета:

-Херцег Нови је дуго година био запостављен, али није једини. Покушаћемо да убрзамо темпо. Велике су гужве и сада је на овој дионици огромна фреквенција и пјешака и возила. Сезона је отворила проблеме које смо имали претходних година , а које није било могуће ријешити само на локалном нивоу. Дошло је вријеме и да се држава окрене ка Херцег Новом и пасарсела у Бијелој биће први пројекат који ће отворити наредне, казао је Лучић.


Изградња пасареле, према ријечима Лучића, коштаће око 160.000 еурa:

-Та цијена обухватиће радове и опрему и биће прва пасарела која ће имати лифт за особе које не могу да користе степенице. На крају пасареле ће бити изграђена рампа . Почетак радова очекујемо крајем септембра. Тендерска процедура траје око мјесец. Потребно је да ова сезона што дуже траје, а ми ћемо се прилагодити њој и рачунам крајем септембра да ће већ бити могуће да се уђе у радове.

Управа јавних радова око милион и по еура је предвидјела за ХН , а већ је потписан и уговор са Општином за изградњу локалне путне инфраструктуре у вриједности од 130.000 еура.

1 COMMENT

  1. Добра ствар за прелазак, веома фреквенто, ту је било раније доста удеса и са смртним исходима. Користим прилику да напоменем, да друга пасарела која постоји у Бијелој иза Дјечјег дома, је оштећена, прекинуто армирано жељезо у доњој зони. Не знам што се чека, да падне, када год прођем испод на то помислим.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here