РАДОВИ ДЕЛИБАШИЋА И КИЛИБАРДЕ ПРЕД ПУБЛИКОМ ТОКОМ АВГУСТА

Испуњена оба изложбена простора у градској галерији „Јосип Бепо Бенковић“, радовима Давида Делибашића и Војислава Килибарде награђених на 54.Херцегновском зимском салону, свједоче о суштинској неопходности чешћих сусрета сличним поводима, не само код нас већ сасвим сигурно, и у ширим оквирима.

Пред Делибашићевим сликама је неопходно замислити се над вјечним питањима живота и смрти , као једне од преокупација људског бића. Свако такво суочавање  суочавање је корак ка ослобађању од тог страха. Давидове слике одликује мисаоност казала је кустоскиња Јасмина Житник.

Необичан осврт на дјела Војислава Воја Килибарде дала је новинарка и пјесникиња Ксенија Матовић која му је посветила пјесму „Демијург“, дајући тако печат његовом односу према умјетности који сам дефинише као бескомпромисан.

У име галерије „Јосип Бепо Бенковић“ , директорица Славица Божовић, подсјетила је како је на овогодишњем Салону била исказана „различитост ликовних израза од уља на платну, дигиталне штампе, видео инсталација до скулптура те да је стручни жири Салона без дилеме, већином гласова наградио правом излагања ауторе Давида Делибашића за рад „Без назива“ технике угаљ и оловка на папиру  и Војислава Воја Килибарду за рад (У)круг(У) –комбиноване технике. Аутори су изразили захвалност и задовољство на прилици да излажу као и публици која је дошла да их још једном подржи.

Публика ће изложбу радова двојице аутора моћи да погледа током августа у периоду од 08:00 до 20:00 часова радним данима и суботом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here