САРАДЊА ОПШТИНА ХЕРЦЕГ НОВИ И ТИВАТ НА ИЗГРАДЊИ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ НА ЛУШТИЦИ

Предсједници локалних самоуправа Херцег Новог и Тивта, Стеван Катић и Жељко Комненовић, одржали су јуче састанак са пројектантима у циљу рјешавања питања завршетка изградње саобраћајнице на тиватском дијелу полуострва. Договорено је да се на дневном реду следеће редовне сједнице Скупштине Општине Тиват нађе Одлука о проглашењу јавног интереса, чијим се усвајањем отварају врата ка реализацији планираног – изградњи саобраћајнице у дужини од скоро 10 километара.
Према ријечима Комненовића, Херцег Нови и Тиват су у сагласју да је саобраћајна инфраструктура неопходна за развој инвестиција, а планирана саобраћајница на луштичком полуострву важна за обје општине. Он појашњава да је у пређашној процедури због дијела спортске инфраструктуре “Луштице баy” дошло до измјештања дијела од 1020 метара пута кроз територију тиватске општине. Укупна дужина пута износи око 10 километара и залази дубоко на територију херцегновске општине изнад мјеста Клинци.
-Састанак је био конструктиван и договор је да на већ следећој сједници СО буде одлука о проглашењу јавног интереса и да се заврши пројекат како би на убрзан начин завршили тај дио посла и како би могли да уђемо у другу фазу, односно у саму изградњу саобраћајнице која је веома значајна за развој Луштице и која ће имати касније велики значај за будућу заобилазницу за Херцег Нови и Тиват. Ми смо и на формалним и неформалним састанцима предсједника општина Боке и Будве и раније таргетирали да су саобраћајна инфраструктура и третман отпада наши приоритети у раду, казао је Комненовић.
Како је нагласио предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, локална самоуправа је урадила велики посао када је ријеч о изградњи путне инфраструктуре.
-Ми смо при крају завршетка главног пројекта око 8 километара пута који пролази кроз херцегновску територију и очекујемо издавање грађевинске дозволе. Разговарали смо о наставку тог пута ка општини Тиват, како би се та процедура спровела до краја и пут био завршен у комплету, казао је Катић и додао да ће уз пројекат водоснабдијевања који је у завршној фази, ова путна инфраструктура значити комплетну промјену начина функционисања на територији Луштице.
Пут на полуострву ће бити дио будуће заобилазнице, која ће бити од великог значаја за саобраћај цијелог залива. Катић је нагласио да са претходном тиватском влашћу није било могуће наћи заједнички језик, изразивши задовољство што је у тиватској локалној управи сада показано велико разумијевање када је ријеч о овим пословима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here