НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ПРИМЈЕЊЕНУ ФИЗИОТЕРАПИЈУ 45 УПИСНИХ МЈЕСТА

Конкурс за упис на Универзитет Црне Горе биће расписан сутра. Управни одбор Универзитета је на електронској сјединици утврдио текст конкурса за упис 3.331 студента у студијској 2021/22. години, у прву годину основних студија.

Како је саопштено из Универзитета, конкурс ће бити објављен у дневним новинама које излазе у Црној Гори, као и на званичном сајту Универзитета Црне Горе.

На Факултету за примјењену физитерапију планирано је 45 уписних мјеста, као што је то случај и претходних година. Интересовање за овај смјер је сваке године велико и сва мјеста буду попуњена у првом уписном року.

У складу са програмом Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Универзитет Црне Горе организује електронско пријављивање на конкурс за све организационе јединице, осим за оне из области умјетности (Факултет ликовних умјетности, Факултет драмских умјетности и Музичка академија), гдје ће се пријаве подносити искључиво посредством студентских служби. 

Пријаве се подносе 1. и 2. јула 2021. године, до 16:00 сати, када ће систем за електронску пријаву бити затворен, а исти термин пријема документације за пријаву за упис предвиђен је и за студентске службе.

Изузетно, уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нису имали екстерни матурски, односно стручни испит, полажу се 5. јула 2021. године, а распореди термина полагања биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Упис кандидата и издавање увјерења обавиће се закључно са 15. јулом 2021. године, према распореду организационих јединица.  

Детаљније о упису назначено је у тексту конкурса који се налази на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here