ПРОМЕНАДОМ БИЈЕЛА – КАМЕНАРИ СВЕ ВИШЕ ШЕТАЧА

302

Пројекат пјешачке стазе Бијела-Каменари приводи се крају, након што је прошле године постигнут споразум Морског добра са Агенцијом за изградњу и развој Херцег Новог и почетком априла ове године почели радови  на уређењу пјешачке стазе у дужини 650 метара и површини око 1000 метара квадратних. Инвестициона вриједност радова износи око 190.000 еура.   

Према ријечима в.д. директора Агенције за изградњу и развој града Александра Ковачевића, пјешачка стаза, са проширењима и клупама је у функцији, док је остало да се за неколико дана формира комплетна расвјета дуж овог фреквентног шеталишта.

– Радници херцегновске фирме „Елипс“, која је ангажована на изградњи јавне расвјете,  поставили су лире са свјетиљкама  на магистралним бандерама које освјетљавају стазу. Остало је да  поставе 13 канделабера са свјетиљкама с друге стране пјешачке стазе и комплетирају јавну расвјету на цијелој дионици. Приликом уређења шеталишта био је проблем везано за дио приступа узгајалишту шкољки, што се ријешило на најбољи начин, казао је Ковачевић.

Пројекат је завршен у рекордном року, прије него што је тендером дефинисано:

–  Извођач радова никшићка фирма  „Акрополис“, радове је обавила у року 70 дана. Сарадња са њима је била изузетна. Као Општина смо преузели обавезу да мимо пројекта одрадимо расвјету да би обезбиједили континуитет, информише Ковачевић.

Пјешачка стаза је значајно побољшала комуникацију између мјесних заједница Бијела и Каменари. Поред угодне шеталишне комуникације  са мобилијаром и проширењем  са одмориштима и лијепим погледом на Бијелу  и тиватски акваторијум, стаза је повећала ниво безбједности пјешака. Издвојен је и одговарајући паркинг простор  уз локални пут ка Бијелој, као и проширење за привремено заустављање возила интервентних екипа, на начин да се не ремете пјешачки нити саобраћајни токови. Уређена је хортикултура дуж стазе, санација парапета и обале. Променада је доступна и лицима са смањеном покретљивошћу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here