АСТРАЗЕНЕКА ДОСТУПНА У ДОМУ ЗДРАВЉА, СИНОФАРМ САМО ЗА РЕВАКЦИНАЦИЈУ

У херцегновском Дому здравља има довољно АстраЗенека вакцина, док Синофарм вакцина има само за ревакцинацију грађана, потврдио је за РТХН др Горан Комар, в.д. директора ове здравствене установе. Очекују ускоро испоруку нове количине Фајзер вакцина.

-Када је ријеч о вакцинацији првом дозом, за сада је доступна АстраЗенека вакцина. За грађане који су већ примили прву дозу Синофарм вакцине, обезбјеђена је и друга за ревакцинацију, казао је др Комар.

Он је истакао да је до сада у нашем граду вакцинисано око 15 000 грађана што оцјењују задовољавајућим, казао је др Комар.

-Процес масовне вакцинације смо завршили у заиста адекватном обухвату. Досегли смо 15 000 грађана који су вакцинисани, а наши су тимови и даље у обавези да обављају ревакцинацију. Задовољни смо и тренутним одзивом јер се дневно вакцинише од 15 до 30 грађана. Важно је да и даље расте број вакцинисаних како бисмо постигли циљ а то је колективни имунитет, казао је др Комар.

Како је објаснио, након што је у државу стигао нови контигент Фајзер вакцина, одређену количину очекују ускоро и у новском Дому здравља.

Након што су затворени пунктови у другој фази Института у Игалу, вакцинацију обављају свакодневно у Дому здравља на Топлој.

Подсјећамо, масовна вакцинација грађана Црне Горе започела је 4. маја 2021. године и до 16. јуна аплицирано је 270.237 доза вакцина, од којих је првом дозом имунизовано 146.964 грађана, а у цјелости је вакцинисано њих 123.273.  Од пунољетне популације грађана Црне Горе њих 30,6% је примило једну дозу вакцине а 25,7% је комплетно вакцинисано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here