Boćanje: Cilj dvomeča Lige šampiona u Meljinama plasman domaće ekipe u četvrtfinale

Boćari “Meljina” u subotu (8. jun) na svojim zogovima igraju dvomeč sa slovenačkom ekipom “Ilirska Bistrica” u osmina finala Lige šampiona. Dueli su na programu od 10.00, odnosno od 18.00 sati.

Predsjednik “Meljina” Rajko Bojanović ističe da će susret sa “Ilirskom Bistricom” biti pravi derbi osmine finala ovog takmičenja u kojem prvi put, kao šampion Crne Gore, učestvuje ekipa “Meljina”.

-“Ilirska bistrica” je viceprvak Slovenije i  renomirani rival kojeg odlično poznajemo, jer su nedavno u okviru Regionalne lige gostovali u Herceg Novom. Tada je naš zajednički sastav “Val /Meljine” bio uspješniji i pobjedio 18:8. U svakom pogledu riječ je o kvalitetnom protivniku, ali i mi smo poslednjim rezultatima dokazali da nam je mjesto u ovom takmičenju u kojem smo, i pored toga što smo debitanti, napravili veliki iskorak i stigli do ove faze  nadmetanja.

Bojanić se nada da će u ova dva meča potvrditi da je ekipi “Meljina” mjesto u vrhu evropskog boćanja.

-I pored važnosti ovog dvomeča, koji se igra u Meljinama da ne bi putovali u Sloveniju, ali sve troškove i boravak ekipe rivala mi snosimo, igraćemo bez opterećenja. To je prilika da u duplom programu prikažemo kvalitetnu igru i time opravdamo renome koji imamo u ovom sportu. Ekipa je motivisana i želi da na dostojan način prestavi hercegnovsko i crnogorsko boćanje. “Ilirska Bistrica” ima tim za respekt, koje predvode hrvatski internacionalac Luka Kukulj, slovenački reprezentivac Andej  Kistelić i voditelj ekipe Vili Mizgur. To je odlična ekipa, veoma dobro organizovana i biće nam čast da ih ponovo ugostimo. Sigurno je da ni slovenačkoj ekipi neće biti lako. Naša ekipa će igrati u sastavu: Marko i Tripo Luković, Bogdan Đurović, Slavoljub Đuričić, Siniša Ivanović, Dragoljub Pavićević i Ivan Gazivoda. Propozicije nam dozvoljavaju i dva pojačanja, a to su ovoga puta Zoran Vučetić i Đuro Milanović iz ekipe Vala, rekao nam je Rajko Bojanović, koji će biti voditelj ekipe.

Predsjednik kluba i jedan od najzaslužnih što je ekipa “Meljina” stiga do renomiranih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni, najavio je da večeras imaju generalku pred debi u Ligi šampiona,  a to je susret petog kola Superlige sa “Mainama” u Budvi.

-Ekipa koja postigne dvije pobjede plasiraće se u četvrtfinale Lige šampiona. U slučaju identičnog rezultate, odnosne po jedne pobjede, igrači dvije ekipe igraće produžetke i  gađaće bul. Glavni sudija dvomeča je Marko Božinović iz Tivta, a ostalu dvojicu odrediće FEBA iz drugih saveza. Delegat susreta je Perica Matković, bivši igrač “Vala” iz Tivta, zaključio je Bojanović.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here