Општина ХН: Јавни тендери за издавање локација за привремене објекте

Општина Херцег Нови

Рок за подношење пријава на Други јавни позив Општине Херцег Нови, за давање у закуп локација за постављање привремених објеката сезонског карактера путем јавног надметања, истиче сутра (четвртак, 6. јун). Закуп се односи на овогодишњу туристичку сезону од 01.06. до 01.10.

Јавно надметање – аукција ће бити одржана у петак, 07. јуна.

Сви заинтересовани који желе да привремене туристичке објекте, да поставе на локације које припадају Општини Херцег Нови, могу да се пријаве, до сутра у 14:00 часова, док траје пријем поште за тај дан, на Грађанском бироу, каже за РТХН директорица за имовину и заступање у Општини Херцег Нови Јелена Поледица:

Јелена Поледица

– Програм привремених објеката усвојен је на једној од мајских скупштина општине, тако да је одлучено да у првој фази морамо ријешити питања локација, које су намијењене за постављање привремених сезонских објеката. Први јавни позив је био објављен прије двије седмице. Та прва аукција је завршена прошлог петка. Имали смо укупно 10 локација за постављање различитих врста привремених објеката, на општинском земљишту. У првом кругу је закупљено осам локација. Расписан је и Други јавни позив, који се односи на преостале двије локације. Тај тендер истиче сутра, објашњава Поледица.

За закуп локација за постављање сезонских објеката рок је био 1. јун. Закуп ће трајати закључно са 1. октобром.

–  У току је и поступак за давање у закуп, путем  прикупљања понуда, локација за постављање киоска. Ријеч је овдје о цјелогодишњим привремених објектима. Тај позив се закључује у петак, 7. јуна у 14 часова, достављањем понуда, на Грађански биро. Сљедеће седмице биће организовано отварање приспјелих понуда, навела је Поледица.

Она подсјећа да је тек недавно усвојен Програм привремених објеката и да има доста локација за разноврсне типове тих објеката. Почели су са сезонским, јер су они хитни због почетка туристичке сезоне. Затим су приступили давању у закуп објеката типа киоска.

– Први пут имамо угоститељске терасе, које су дефинисане као привремени објекти, који ће, такође, бити предмет давања у закуп,  за оне које су постављене на општинским парцелама. Дати су налози за процјену вриједности закупа тог земљишта, да бисмо кренули у ту процедуру. Посљедња фаза ће бити локације предвиђене за постављање билборда и рекламних паноа, навела је Поледица.

О локацијама, врсти објеката и могућностима шта се може на тим локацијама поставити, заинтересовани могу да се информишу у Секретаријату за просторно планирање и изградњу у Општини Херцег Нови, јер су они доносиоци Одлуке о привременим објектима.

За сва питања што се тиче процедуре и учешћа на јавном тендеру, грађани се могу информисати, током радног времена са странкама, у Дирекцији за имовину и заступање Општине Херцег Нови.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here