ВЛАДА 28. ЈАНУАРА О ДРЖАВНОМ ПАКЕТУ МЈЕРА ПОМОЋИ

Нови државни пакет мјера помоћи грађанима и привреди у ублажавању посљедица економске кризе изазване пандемијом коронавируса, највјероватније ће 28. јануара бити на сједници Владе, преноси Мина бизнис.

Из Министарства економског развоја најављено је да пакет неће бити усвојен док Агенција за заштиту конкуренције (АЗК) не оцијени да ли је у складу за Законом о додјели државне помоћи.

Државна секретарка за развојне политике у Министарству економског развоја, Милена Липовина Божовић, саопштила је да ће се у четвртом дијелу помоћи грађанима и привреди, наћи и подршка за просвјетне и здравствене раднике који су поднијели велики терет у коронакризи. Најављена је помоћ незапосленима, пензионерима, корисницима материјалног обезбјеђења, као и онима који имају право на личне инвалиднине. Обећано је да ће привреда имати и даље субвенције на зараде, али које ће бити у већем износу и обухвату дјелатности.

Министар економског развоја, Јаков Милатовић, рекао је недавно да ће у фокусу новог пакета за први квартал бити помоћ најугроженијим грађанима и свеобухватнија подршка привреди, најављујући да ће мјере бити усвојене до краја јануара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here