Četiri staze „Boka bay trail 2024“

U organizaciji Akademije Majer iz Kotora i kotorskog i  hercegnovskog  triatlon kluba  u nedelju 28. aprila na programu je Boka Bay Trail 2024. Ovo atraktivno takmičenje ima četiri staze: zelenu, plavu, crvenu i sivu sa startom iz Tivta, Perasta, Risna i Herceg Novog.

Prva će startovati najduža siva staza dužine od 83 km sa 3800 m uspona. Učesnici na toj stazi kreću u nedelju ujutru u 1 sat sa Škvera iz Herceg Novog i preko Borića, Vrbanja, Orjen sedla, Crkvica i Njeguša spuštaju se na cilj Stari grad Kotor.

Atraktivna je i crvena staza dužine 59 km sa 2800 m uspona. Start je iz Risna u 4 satu u nedelju ujutru, do Crkvica pa preko Njeguša do Starog grada Kotor.

Plava staza dužine 33 km  sa usponom od 2050 m kreće iz Perasta u nedelju u 7.30 gdje se trči do Njeguša i zatim do Kotora.

Najkraća je zelena staza dužine 17 km sa 800 m uspona. Start za trku na toj dionici  je u nedelju u 10 sati u Tivtu preko Vrmca do Kotora ispred katedrale Svetog Trifuna gdje joj je cilj kao i svim ostalim učesnicima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here