Дјечија представа „Тарзан – господар џунгле“ вечерас у Дворани Парк

У оквиру ХАПС-ића, пратећег програма који је неизоставан дио ХАПС-а, вечерас ће бити одиграна још једна представа за дјецу – “Тарзан” Градског позоришта из Подгорице.

Луткарска сцена Градског позоришта Подгорица стиже нам са представом по мотивима романа Едгара Рајса Бароуза “Тарзан – господар џунгле”, за коју су адаптацију и режију урадили Давор Драгојевић и Тамара Вујошевић-Мандић, која потписује и кореографију, а композитор је Веселин Френки Богићевић.

Данашње генерације углавном нису упознале Тарзана, господара џунгле, имагинарног хероја кога старији још памте. Спектакл Градског позоришта, једног од најистрајнијих гостију и пријатеља нашег фестивала,  живљава га и указује публици на помало заборављене, праве људске вриједности.

Идеја ауторског тима била је према ријечима Тамаре Вујошевић Мандић да окосница буду исконске емоције, па су племенитост, љубав и природа најважнији и суштина ове представе.

Глумци Градског позоришта и студенти Факултета драмских умјетности са Цетиња, уз лутке и покрет као најважнији невербални елемент представе, преносе питко и снажно причу о животу дјечака који одраста у џунгли, са животињама чија је емпатија у првом плану. Човјек је негативац, а Тарзан је могући вођа на путу промјене, стари/нови суперхерој.

По замисли аутора прича и поруке комада комуницирају са публиком уз мало дијалога, много плеса и кореографија на оригиналну музику и сонгове, са луткама и атрактивним сценским елементима.

Почетак је у 18.00 сати у Дворани Парк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here