Унија слободних синдиката поздравља одлуку Владе о уплати једнократне помоћи Институту

Активности које је предузела Влада Црне Горе и донијела одлуку о уплати једнократне новчане помоћи радницима Института „Др Симо Милошевић“ Игало у износу од 1.136.000,00€ поздтавили су из Уније слободних синдиката Црне Горе.

Како је саопштено из Уније, овим актом Владе Црне Горе избјегнут је штрајк запослених, али и више од тога, спријечено је даље осипање медицинског и немедицинског кадра што би у генералном значило и гашење самог Института „Др Симо Милошевић“ Игало.

– Такође, поздрављамо и посебно потенцирамо важност најаве да ће се у наредних 20 дана предузети први кораци којим ће се, коначно, наћи трајно рјешење за Институт „Др Симо Милошевић“ Игало који се налази у агонији годинама уназад – наведено је у саопштењу.

Како истичу из Уније слободних синдиката, Институт „Др Симо Милошевић“ Игало драгуљ црногорског здравственог туризма и најзначајнији рехабилитациони центар у региону у којем се, поред осталог, школује будући физиотерапеутски кадар, те као такав има посебан значај за нашу нацију.

– Честитамо Синдикалној организацији Игало на успјешним активностима. Посебно се захваљујемо запосленима који су дали максималан допринос опстанку Института и показали професионалност уредно пружајући медицинске услуге корисницима Института, без обзира што мјесецима уназад нису примали зараде и самим тим били изложени економском и сваком другом стресу – наведено је у саопштењу Уније слободних синдиката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here