Džudisti Igala uspješni u Kotoru

Džudisti Igala tokom vikenda učestvovali su na 19. Međunarodnom turniru “Kup Kotora” 2024.  Turnir je okupio oko 400 takmičara, iz 31 kluba. Takmičari “Igala” su ostvarili sledeće rezultate:

U konkurenciji mlađih poletaraca, Leon Dabović do 22 kg je osvojio zlatnu medalju. U kategoriji do 28 kg Ognjen Milašinović je zauzeo peto mjesto.

U kategoriji do 38 kg, Aldin Kuč je osvojio srebrnu medalju, dok je u istoj toj kategoriji Danilo Blažinčić osvojio bronzu.

U konkurenciji mlađih poletarki, u kategoriji do 22 kg Kalina Dabović je osvojila srebrnu medalju. Dok je u kategoriji do 28 kg Sofija Đinović osvojila takođe srebrnu medalju.

U konkurenciji starijih poletaraca do 42 kg, Filip Palavršić je zauzeo peto mjesto. U ženskoj kategoriji starijih poletarki, do 32 kg Teodora Ćupić je takođe zauzela peto mjesto. U kategoriji do 40 kg, Džejla Kuč je osvojila bronzanu medalju.

U konkurenciji mlađih pionirki, poslije kraće pauze uz četri pobijede, Mihaila Kokot u kategoriji do 44 kg osvaja zlatnu medalju. U konkurenciji starijih pionira, Jovan Nikitenko do 42 kg je osvojio bronzanu medalju. U kategoriji do 50 kg, Vuk Andrić je osvojio bronzanu medalju. U kategoriji do 55 kg, Mitar Kokot u konkurenciji od 16 takmičara takođe je osvajio bronzu.

U konkurenciji starijih pionirki, u kategoriji do 57 kg Nikolina Kokot je osvojila srebrnu medalju.

Ovoga puta, ekipu su predvodila dva nova, mlada trenera Nikola Božović i Nikolina Andrić.

-Izuzetno smo zadovoljni današnjim rezultatima na takmičenju koje je okupilo veliki broj klubova iz regiona, stvarajući tako jaku konkurenciju. Ukupni utisak je izuzetno pozitivan, svi su uložili maksimalan trud, što nas čini veoma zadovoljnima konačnim plasmanom. Nastavljamo da marljivo radimo na treninzima kako bismo se pripremili za naredni period, u kojem nas očekuje nekoliko takmičenja, s nadom da ćemo postići još bolje rezultate, kazao je Božović.

-Već nekoliko vikenda za redom putujemo i bilježimo dobre rezultate. Ovaj turnir okupio je veliki broj takmičara kako iz naše zemlje, tako i iz regiona. Zadovoljni smo današnjim rezultatima, a posebno bih pohvalila nase mlađe poletarce koji su iz takmičenja u takmičenje sve bolji i bolji. Već sledeći vikend nam dolazi takmičenje u Berkovićima, gdje očekujemo još veću konkurenciju i zahtjevnije borbe. Nastavljamo sa svakodnevnim treninzima i pripremama za predstojeće turnire, kazala je Andrić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here