U hotelima ACD i Talija dobre najave za ljetnju sezonu

Sudeći po najavama, ljetnja sezona ove godine trebalo bi da bude jedan od rekordnih. Pojedini holetijeri u Herceg Novom uveliko pripremaju objekte za prve goste, neki od njih, poput hotela ACD u Meljinama ili Talije u Igalu, uopšte nisu zatvarali tokom zime, a dobar bilans ostvarili su zahvaljujući odličnoj posjeti za vrijeme Praznika mimoze.

Kapaciteti hotela ACD rasprodati su do kraja oktobra, a prvi sezonski gosti, kako navodi menadžerka prodaje Mira Čekerevac, stižu već početkom aprila.

mira Čekerevac, hotel ACD

– Najviše gostiju će biti iz zemalja zapadne Evrope, to su Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Španija i jedan dio iz baltičkih zemalja. Već od aprila počinje realizacija tih boravaka od sedam do 14 dana i trajaće do kraja oktobra – informiše ona.

Nedostatak radne snage iz sektora ugostiteljstva biće problem i ove ljetnje sezone, ali u ovom hotelu u Meljinama neće, ističe Čekerevac.

– Olakšavajuća okolnost je što je hotel otvoren tokom cijele godine, pa je dio kadra non stop na raspolaganju. Imamo i stalnih sezonskih radnika koji nam se svake godine vraćaju, a jedan dio radne snage doći će iz BiH i Srbije –  navodi ona.

Renomirani hotel Talija, nekadašnje Novosadsko odmaralište, tokom novogodišnjih i Praznika mimoze ugostio je preko 400 turista, a specifični gosti popuniće kapacitete i u narednom periodu, informiše Biljana Janković.

Biljana Janković, hotel Talija

– Bilo je dosta tih porodičnih paketa na kojima smo insistirali, za porodice koje su imale taj luft za praznike, onda naravno izvođači koji su bili u našem gradu, što je privuklo goste. Na to se nadovezao Praznik mimoze. To je bio kratak period i dosta nalik na ljeto, a već sada krećemo sa malo jačim tempom, odnosno sa grupama koje dolaze na jednu noć –  navodi ona.

Riječ je o turistima koji ostaju kratko jer posjećuju čitav region, a dolaze iz Francuske, Engleske, Norveške, Njemačke, Koreje.

Ovaj hotel, takođe, neće imati problema sa angažovanjem radne snage, koju turisti na recenzijama ocjenjuju visokim ocjenama, priča Janković.

– Održavamo tu neku varijantu porodične sloge, znači da smo uvijek nasmijani, ali ne iz nekog čisto poslovnog razloga, već se trudimo da atmosfera zaista bude dobra i pozitivna, najprije između nas saradnika, a to se reflektuje na goste, sa kojima imamo neobičan i topao odnos. Toga ćemo se držati, jer je dobitna kombinacija – ističe ona.

Depandans hotela Talija sa četiri zvjezdice od 1. maja u ponudi će imati ol inkluziv ponudu, što je, ako je kazala Janković, možda i jedina te vrste na hercegnovskoj rivijeri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here