Talasi kulture: KSC Diano i Mimoza dens festival – Ritam života

U raskošni mozaik osvojenih festivalskih podijuma i nagrada, gostovanja i godišnjih i rođendanskih koncerata u KSC Diano dodali su i uspješnu organizaciju Mimoza dens festival. Treće festivalsko izdanje okupilo je više od 750 učesnika, donijelo publici u Dvorani Park 12 sati umjetničke igre, organizatorima i gostima zadovoljstvo novog susreta, takmičenja i dragocjene razmjene iskustava.

Kakve su prve ocjene festivala?

Može li četvrti Mimoza dens festival trajati dva umjesto jednog dana?

Može li se obezbjediti takmičarski dan za mažoret ples, u gradu u kome djeluje jedan od najstarijih mažoret ansambala u regionu?

Spremaju li u Dianu posebne programe za skore jubileje?

Gdje putuju, a gdje će se takmičiti do kraja ove godine?

Kako skratiti sve duže liste čekanja za upis u ovaj klub koji radi u tijesnoj Sali Mjesne zajednice na Toploj ali rojeći u njoj snove i želje, beskrajnu kreativnost i maštovitost.

Pitanja smo postavili Antoniji Novoselac, koja je osnovala i vodi KSC Diano, baletski je pedagog i koreograf.

Odgovori koje smo dobili potvrdili su misao o plesu kao ritmu života, koji samo spretni, kreativni i maštoviti uhvate pretvarajući, kako je neko rekao, svaki pokret u predivnu skulpturu, koja traje tek jedan tren.

Emisiju uređuje Vitka Vujnović, a Talase kulture pogledajte večeras (utorak, 19. mart) od 20 sati na programu Radio televizije Herceg Novi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here