U toku pripreme za opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Foto: FB crvenikrst.hercegnovi

Pored redovnih aktivnosti prikupljanja sredstava za socijalno ugroženo stanovništvo, članovi Opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi intezivnije se pripremaju za takmičenje u pružnju prve pomoći, koje će biti održano u maju.

Prema riječima programske saradnice u hercegnovskom Crvenom krstu Jelene Raičević Jakšić u pripremama učestvuju instruktori, veliki broj volontera od ranijih godina, kao i učenici iz hercegnovskih škola i nastavnici.

-Obučili smo volontere za šminku, odnosno za realističan prikaz promjena i stanja. Pripremamo se vikendom, kada volonterima školske obaveze dozvoljavaju. Takmičenje bi trebalo da se održi u narednom periodu takođe u zavisnosti od škole i drugih aktivnosti. Nakon takmičenja na opštinskom nivou, nabolja ekipa iz kategorije podmlatka i kategorije omladine idu na državno takmičenje i predstavljaju naš grad i organizaciju, informisala je Raičević Jakšić.

Volonteri Crvenog krsta nedavno su prisustvovali pripremnom sastanku za interresornu vježbu Jadran 2024. koja će takođe biti održana u maju.

-Spremamo se da damo punu podršku u smislu svega onoga što Crveni krst inače radi kada su u pitanju vandredne nezgode i prva pomoć i psiho socijalna podrška i služba traženja, dakle sve ono što je u našem mandatu, rekla je Raičević Jakšić.

Osim priprema za takmičenje volonteri opštinskog Crvenog krsta pružaju sanitetsku podršku pri organizovanju manifestacija u našem gradu, kazala je Raičević Jakšić i najavila novi servis za građane koji će u saradnji sa Opštinom Herceg Novi biti uspostavljen nakon dobijanja licenci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here