Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za odbojkašice u avgustu 

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je sastave grupa i raspored utakmica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica.

Od ove godine kvalifikacioni sistem je izmijenjen u odnosu na raniju praksu. Za naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava za dvije godine, prijavila  se po 21 selekcija, koje će biti podijeljene u sedam grupa od po tri ekipe. Naše najbolje odbojkašice i odbojkaše ovog ljeta očekuju dvije kvalifikacione utakmice, a naredne godine još dvije.

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi D sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Letonije, a muška će za rivale u grupi C imati selekcije Češke i Norveške.

Seniorke kvalifikacije kreću iz Letonije (17. ili 18. avgusta ove godine), dok će drugu utakmici igrati kod kuće protiv selekcije Bosne i Hercegovine (24. ili 25. avgusta).

Naredne godine, izabranice Milorada Krunića gostovaće selekciji Bosne i Hercegovine 6. avgusta , dok će u poslednjem kolu biti domaćini reprezentaciji Letonije (9. ili 10. avgusta 2025. godine).

Raspored za odbojkašice:

  1. kolo: Letonija – Crna Gora (17/18. avgust 2024.)
  2. kolo: Crna Gora – Bosna i Hercegovina (23/24. avgust 2024.)
  3. kolo: Bosna i Hercegovina – Crna Gora (6. avgust 2025.)rna Gora – Letonija (9/10. avgust 2025)

Plasman na Euro Volej 2026. izboriće pobjednici sedam kvalifikacionih grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz svih kvalifikacionih grupa.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here