Odbojka: „Albatrosov“ let sa začelja

U izuzetno zanimljivom i neizvjesnom susretu 15. kola Superlige za odbojkašice, hercegnovski “Albatros” je juče u Budvi pobjedio “Mediteran” 3:0 (25:21, 28:26, 27: 25). I pored rezultatskog maksimuma, svaka lopta je bila bitna. Neizvjesno je bilo posebno u završnici drugog i trećeg seta, kada se igralo na razliku, ali su odbojkašice “Albatrosa” uspjele da spriječe Budvanke da produže meč.

Najbolje u pobjedničkom timu bile su Marija Valjarević i Viktorija Položevec sa po 18 osvojenih poena. Ostale poene u ovom, za ekipu Branke Obradović, veoma važnom meču za bjeg sa začelja, su osvojile: Kristina Pidhurska 8, Bjanka Telesmanić i Taša Trajković po 5, Iva Čurović 3 i Anita Mirković 2 poena. Ekipa “Mediterana” imala je 21 grešku.

U domaćem sastavu istakle su se Vanja Matunović sa 19, i Anastasija Kovačević sa 15 osvojenih poena. Ekipa “Albatrosa” je imala 24 greške.

Ostali rezultati 15 kola: “Herceg Novi” – “Luka Bar” 3:0, “Galeb” – “Budućnost” 3:1 i “Jedinstvo” – “Rudar” 3:2, dok se utakmica “Akademija” – “Morača” igra danas u Tivtu.

Nakon 15. kola, “Herceg Novi” je sa maksimalnim učinkom od 45 bodova na prvom mjestu sa skorom 15-0. “Luka Bar” je drugoplasirana sa 38 bodova, a “Galeb” i “Budućnost” sa po 27 bodova zaključiju vodeću četvorku. “ Morača” ima 23 boda (utakmica manje), “Jedinstv” 19, “Albatros” 17, “Akademija” (utakmica manje) 14, “Mediteran” 10 i “Rudar” 9 bodova.

U narednom 16. kolu igraju: “Albatros” – “Herceg Novi” (petak, 8 mart u 18.00 sati), “Rudar” – “Akademija”, “Luka Bar” – “Jedinstvo”, “Budućnost” – “Mediteran” i “Morača” – “Galeb”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here